Gradski vodič Inspiriši se

Spektakularni oldtajmeri na prestižnoj manifestaciji „24 sata elegancije

Prvi srpski superautomobil AQOS stigao u Belgrade Waterfront

Najpoznatiji svetski i domaći kolekcionari predstavili su na ovogodišnjoj manifestaciji „24 sata elegancije” spektakularne oldtajmere iz svojih kolekcija. Na platou iza zdanja Geozavoda ljubitelji automobila iskoristili su lepo vreme da uživaju u elegantnim vozilima koja su bila izložena na prostoru Belgrade Waterfront-a, u okviru „Beograd Classic Car Show 2017”.

Beograd Classic Car Show 2017 - 1_mini

Događaj je tradicionalno okupio veliki broj posetilaca, a laskavu titulu „Chivas Best of Show 2017“ po odluci stručnog žirija, na čelu sa poznatim kolekcionarom Entonijem Hercbergerom (Anthony Hertzberger) iz Amsterdama, poneo je Rolls Royce Phantom III iz 1937, godine, iz fantastične kolekcije automobila ION TIRIAC. Ovaj brend bio je predstavljen i celom delegacijom kluba Rolls Royce Azure, koja je u Belgrade Waterfront stigla iz Monte Karla.

Posebna atrakcija bila je prezentacija prvog srpskog superautomobila AQOS, koji je predstavio proslavljeni dizajner automobila Saša Milovančević.

„Prvi put na ovim prostorima koncept AQOS automobila predstavljen je upravo na ovoj manifestaciji. Njegova izuzetnost garantovana je dizajnom i pametnim tehnološkim rešenjima. Biće proizveden u tri serije sa po šest modela, a očekujemo da će do 2020. godine biti dostupan i prvim kupcima“, najavio je Milovančević.

Posetioci su mogli da vide i selekciju najprestižnijih modela automobila, a pažnju je privukao još jedan popularni brend, koji ove godine slavi 70 godina postojanja. Njega je predstavio Franko Lombardi (Franco Lombardi) trkačkim biserom Ferrari Dino, kao i kolekcionar Nikola Livon sa spektakularnim Ferrari 275 GTB/2. Gost Beograda bio je i pobednik Concorso d’Eleganza Alla corte dei Medici iz Firence, Đani Morandi (Gianni Morandi), sa svojim cabrio Fiat-om, kao i mnogobrojni gosti iz regiona – poznati kolekcionar iz Slovenije Sašo Benedik sa vrhunskim BUICK-om iz 1923. godine, kao i Sašo Hrovat sa Rolls Royce Corniche, kabrioletom vatreno crvene boje.

Sedmo izdanje „24 sata elegancije 2017 by Chivas“ završava se danas, a manifestacija je organizovana u partnerstvu sa kompanijama Chivas, Belgrade Waterfront i Srpskim savezom za istorijska vozila, a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Pobednik beogradskog Chivas RegalConcours d'Elegance 2017 - Rolls Royce Phantom III_mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *