Nova lica

Lepota zaokružena osmehom – Tamara Ćosić

.

Svojim širokim osmehom i raskošnom lepotom, opčinila je sve i veoma brzo postala poznata u digitalnom svetu. Njen blog prati desetine hiljada ljudi, a uz lepotu Tamara Ćosić zrači divnom energijom, blagošću i neposrednošću. To i ne čudi jer potiče iz porodice izuzetnih žena dok danas većinu svog vremena posvećuje savetovanju drugih žena – kako da izgledaju lepše, negovanije i budu srećnije.

Tamara Ćosić 1

Koji su to načini i tehnike kako vi sami sebe nagrađujete i motivišete?

Kad sam bila mlađa često mi se dešavalo da izgubim mnogo vremena a da nisam fokusirana ili da ne umem da uživam u trenutku, uvek razmišljajući šta je naredna stvar koju bih mogla da radim u tom trenutku, pa sam se uglavnom radovala nečemu što tek treba da dođe. Vremenom, što sam starija, naučila sam da budem prisutna u trenutku i da u svakodnevnim stvarima tražim inspiraciju i da te svakodnevne situacije činim lepim – nije važno da li je to kafa iz omiljene šolje uz lepu knjigu, jutarnja i večernja rutina kojoj se radujem ili vreme sa dragim ljudima. Zaista se trudim da dan ispunim lepim aktivnostima i budem produktivna, ali i da nađem vreme za sebe i stvari koje inspirišu.

Moja porodica, koja je uvek puna podrške za sve stvari koje radim, uvek je  izvor dobre energije i optimizma. Budući da mi je zaista važno da svaki dan bude lep, nije mi potrebna neka posebna motivacija veća od toga da učinim šta je potrebno da tako i bude. Čak i u onim situacijama kada je potrebno svakog dana sređivati kuću bar pola sata jer vam je stalo da uvek bude čisto i lepo.

Koje proizvode i savete biste preporučili onima koji neguju trend no makeup”?

Pre dve godine sam se uverila da je tečni puder zaštita za lice čak i za one koji ne žele neko posebno pokrivanje te bih svakom predložila neki lagani tečni puder ili toniranu kremu, korektor, rumenilo, maskaru i proizvod za obrve ukoliko je potrebno, kao i balzam za usne. Koriščenje ovih proizvoda čini da samo izgledamo zdravo i negovano, a svaka dama zna kako da ih upotrebi.

Tamara Ćosić 2

Koji su po vašem mišljenju neophodni proizvodi i saveti za negu kože za sneg i zimske sportove?

Najpre nega, nega i samo nega. Proizvodi koji hidriraju i hrane kožu i to kreme i povremene maske, a zatim i adekvatan tečni puder kao dodatna zaštita od temeraturnih promena i smoga. U zimskom periodu neizostavan je i balzam za usne i krema za ruke. Ono što često mnogi zaborave je SPF na zimovanju, a zaštita kože na planini je važna jako.

Da li postoje neki proizvodi koji bi po vašem mišljenju bili idealan poklon za nju i njega?

Mislim da sve žene koje vole šminku uvek obraduje nešto novo da upotpuni kolekciju. Nega i parfemi su nešto što je uvek najbolje sami da biramo, ali ponešto od univerzalnih makeup proizvda može biti sjajno. Obožavam i one SEPHORA praznične setove za sve i svašta a za mene su i vaučeri za masažu i tretmane odličan poklon. Za muškarce mi je uvek veći izazov da pronađem adekvatan poklon – ali verujem da sa nekim stvarima za sport, osnovnom negom ili nečim od garderobe nema mnogo greške. Knjiga je, po mom mišljenju, uvek savršen poklon kao i stvari za kuću.

Ceo intervju možete pročitati u štampanom izdanju Aha magazina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *