Blog

Čorba od bundeve

400 g očišćene i oljuštene bundeve

1 glavica luka

2 čena belog luka

1 kašičica đumbira

500 ml povrtna ili neke druge supe

1/4 kašičice tucane paprike

Prstohvat soli

Prstohvat bibera

1 kašika maslinovog ulja za prženje

4 kašike mlečne pavlake za kuvanje

Voda (za korigovanje gustine čorbe)

Crni susam za dekoraciju

Aha_decembar-4_mini

Bundevu isecite na kockice približno iste veličine. Luk isecite na režnjeve a beli luk sitno iseckajte. Na srednje jakoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Pržite bundevu oko 5-6 minuta, dok se blago ne zarumeni. Dodajte crni i beli luk i tucanu papriku, pržite 2 minuta, promešajte par puta dok se prži. Izmešajte dobro. Nalijte povrtnom supom, poklopite i ostavite da se kuva dok bundeva u potpunosti ne omekša. Kada je bundeva mekana,sklonite sa šporeta i izmiksajte sve štapnim mikserom. Vratite na ringlu i korigujte gustinu vodom. Izmešajte, dodajte 3 kašike pavlake za kuvanje i kuvajte još 3-4 minute.

Ukrasite pre služenja pavlakom za kuvanje i crnim susamom. Služite toplo.

Nevena Zelunke Cvijetić Hleb&Lale 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *