Dobra hrana

Galbani kulinarska avantura

.

Beograd, 30. maj 2018. – Kompanija Somboled organizovala je druženje sa predstavnicima medija povodom predstavljanja asortimana proizvoda Galbani, najpopularnijeg brenda italijanskih sireva u svetu. U prijatnom ambijentu novobeogradskog restorana Mozzarella predstavnici medija imali su priliku da degustiraju Galbani  proizvode i italijanske specijalitete koje su za njih pripremili kuvari restorana, ali i da se sami oprobaju u pripremi tradicionalnih italijanskih predjela.

„Bilo nam je veliko zadovoljstvo da ugostimo naše kolege iz medija i da im na jednom ovako dinamičnom i zabavnom događaju priredimo degustaciju autentičnih italijanskih ukusa. Želeli smo da kroz jedinstven koncept koji obuhvata i interaktivni kulinarski segment predstavimo brend Galbani i posebno nas raduje što su nam se kolege novinari pridružili u ovoj gastronomskoj avanturi“, istakla je Ivana Dimitrijević, PR kompanije Somboled.

Brend Galbani prisutan je na srpskom tržištu od 2006. godine i to sa proizvodima Galbani Mozzarella, Galbani Mascarpone, Galbani Gorgonzola, Galbani Paesano i Galbani Grana Padano.

Galbani proizvodi_1

„Iza brenda Galbani stoji tradicija proizvodnje sira koja je duža od jednog veka. Tokom svog postojanja razvio se u najpopularniji brend sira u preko 50 zemalja sveta, zahvaljujući tome što je sve vreme ostao dosledan u očuvanju kvaliteta. Ponosni smo na činjenicu da su Galbani proizvodi dostupni i potrošačima u Srbiji“, naglasio je Goran Stefanović, direktor marketinga kompanije Somboled.

U ulozi domaćice goste je dočekala poznata glumica i televizijska voditeljka Nina Seničar, a u pripremi jela savete i pomoć pružio im je Dejan Stanković, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije, glavni kuvar restorana Mozzarella i vlasnik brojnih sertifikata i priznanja o poznavanju italijanske kuhinje.

„Kao velika obožavateljka italijanske kuhinje, moram da odam priznanje kolegama na ukusnim zalogajima koje su pripremili, naročito na caprese salati koju često i sama pripremam jer je lagan, ukusan i zdrav obrok. Nakon deset godina života u Italiji, postala sam veliki ljubitelj njihove kulture i gastronomije i ovaj događaj me je podsetio na taj lep period“, izjavila je Nina Seničar.

Nina Seničar

Glavni kuvar restorana Mozzarella Dejan Stanković, koji važi za velikog poznavaoca italijanske kuhinje, poklonio je puno poverenje brendu Galbani. On je osmislio jedinstveni jelovnik ovog restorana u želji da goste upozna sa gastronomskim karakteristikama svih regiona Italije.

Dejan Stanković, glavni kuvar restorana Mozzarella

„Prepoznatljivi ukus Galbani sireva najbolje dolazi do izražaja u kombinaciji sa dobro odabranim namirnicama, kao što su maslinovo ulje, bosiljak, paradajz i suhomesnati proizvodi, a idealno se kombinuje i sa specijalitetima poput paste, rižota i lazanja“, rekao je Dejan Stanković.

Osnovan 1882. godine u italijanskom gradiću Balabio u dolini Valsasina, poznatoj po proizvodnji sira, brend Galbani se tokom više od 130 godina postojanja razvio u najpopularniji brend italijanskog sira u svetu.

Galbani proizvodi_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *