Dobra hrana Gde ići?

TORLEANZI VINO I HRANA

Imali smo tu priliku i čast da prisustvujemo rapsodiji ukusa predstavljenoj od strane italijanske vinarije „Torleanzi“ i restorana „Put oko sveta“ na večeri održanoj na temu uparivanje Torleanzi vina i hrane.

Torleanzi event 05 jul No2

Pažljivim odabirom namirnica, njihovom pripremom i nadasve profesionalnim pristupom pri uparivanju sa vinom, još jednom su pokazali da je ovaj segment ugostiteljstva prava umetnost.

Predstavljeno je ukupno 5 etiketa vinarije kroz degustacioni meni:

Torleanzi event 05 jul No10 sa ramom

  1. Prosecco & Brusketi sa mocarelom i pršutom
  2. Pinot Grigio & Ravioli sa gorgonzola sosom
  3. Negoramaro rose & File minjon na gratiniranom karfiolu
  4. Primitivo & Ribeye sa sosom od komorača
  5. Tyrannus (barique Primitivo) sa crnom i belom čokoladom

Prisutni gosti iz sveta javnog delovanja kod nas, prijatelji vinarije Torleanzi i restorana „Put oko sveta“, istraživali su izvrsne gastronomske užitke. Rapsodija ukusa osvojila je sve prisutne.

Torleanzi event 05 jul No3 sa ramom

O vinariji i restoranu:

Vinarija Torleanzi je na tržistu Srbije prisutna više od 2 godine, prepoznata po kvalitetnom vinu i pristupu na koji plasira ista. Na svetskom tržištu vina visoko je kotirana što pokazuje plasman u najprestižnijim restoranima Rima, Šangaja, New York-a. Pažljiv pristup odabira restorana za promociju svojih vina imaju i u Beogradu. S tim u vezi, novootvoreni restoran „Put oko sveta“ je zaista kopetentan da odgovori na najzahtevnije gastronomske izazove. Restoran se nalazi u jednom od najatraktivnijih delova grada, West 65. U sklopu istog izgrađen je wine shop koji u svojoj ponudi ima etikete vina pristupačne za svaki dan kao i etikete iz posebnih edicija domaćih i svetskih proizvođača. Ponuda Torleanzi vina u shop-u „Put oko sveta“ obuhvata: Pinot Grigio, Chardonnay, Negroamaro Rose i Primitivo.

Više o vinariji:

www.bomaks.rs

Facebook_logo_(square) Vinarija Torleanzi – Bomaks

Instagram vinarija_torleanzi

logo_20e_20dicitura_20UE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *