Nekategorizovano

Publika iz celog regiona učestvovala u snimanju jedinstvenog videa „Svi smo iz istog filma“

Sarajevo film festival i Atlantic Grupa još jednom su udruženim snagama pokazali da  nas umetnost povezuje i spaja. Tako je 12. avgusta u Sarajevu, premijerno prikazan prvi amaterski vertikalni film u čijem je stvaranju učestvovala publika iz celog regiona. SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA – ime je i poruka ovog kratkog filma, koji je zasad jedinstveno ostvarenje u svetu kinematografije. Nastao je spajanjem kadrova koje su sopstvenim mobilnim telefonima snimali svi koji su poželeli da  budu deo ove posebne umetničke priče iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Film Festival, po mnogo čemu prvi u ovom delu Evrope, ove godine je još posebniji jer je oko stotinu kreativaca u svega nedelju dana kampanje poslalo svoje kratke video snimke sa željom da svoje običaje, kulturu, male dnevne rituale i emocije spoje u jedan film, jer SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA. Ostvarenja najkreativnijih našla su se u filmu koji je prikazan u sklopu Sarajevo Film Festivala u potpuno drugačijem, vertikalnom formatu. Otvorenost prema drugima i prema novom, univerzalna je poruka umetnosti, a otvaranje sveta filma prema amterskom filmu, koji danas može nastati jednostavno zahvaljujući mobilnoj tehnologiji uz samo malo mašte i kreativnosti, najbolje se može videti u kadrovima i pričama koje su zaživele kao jedinstvena celina i koje odišu duhom i emocijama karakterističnim za ceo region.

Među stotinu prijavljenih, izabrani su kadrovi 27 najkreativnijih iz celog regiona čije se ime može pronaći na odjavnoj špici filma, a na ovaj način su zauvek zapisani u istoriju Sarajevo Film Festivala. Nakon zvanične premijere u Sarajevu, prvi vertikalni amaterski film može se pogledati na stranici http://svismomiizistogfilma.com/#film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *