Umetnost

Tri nagrade za Korešpodenciju na međunarodnom festivalu U Vršcu

Predstava Korešpodencija, Borislava Pekića „Корешподенција“,  i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, dobila je tri priznanja na upravo završenom Međunarodnom pozorišnom festivalu „Vršačka pozorišna jesen.” Anica Dobra je proglašena za najbolju glumicu festivala, Branislav Lečić je dobio nagradu za najboljeg glumca, a sama predstava je po oceni publike proglašena najboljom, sa ocenom 4,66!



DSC04534

Anica je ovo priznanje dobila za lik Milice Njegovan, koji tumači u predstavi “Korešpodencija”, a, a čija premijera je u Zvezdara teatru izvedena 1. februara.

U obrazloženju žirija stoji da je Dobra „ veoma biranim sredstvima i sa merom izgradila ulogu majke, ćerke, supruge i žene koja pokušava da živi u skladu sa svetom i sopstvenim interesima.Ona je komičnim i veoma tananim sredstvima odigrala Milicu, a posebno važno i pored velikog prostora za drugačiji pristup ostala je verna rediteljskom konceptu predstave.

DSC04447

Branislavu Lečiću za ulogu Simeona Njegovana Lupusa u predstavi „Korešpodencija”, žiri u sastavu glumica Jelica Sretenović, glumac Mihajlo Nestorović i reditelj Andrej Nosov, dodelio je priznanje za najboljeg glumca.

Prema oceni žirija „u vrsnoj predstavi Korešpodencija Lečić je uspeo da sjajnim glumačkim sredstvima kreira i odigra vrhunsku ulogu Simeona Njegovana-Lupusa. U modernom rediteljskom konceptu Lećič je izgradio i duhovito i potresno, a veoma precizno i svojstveno odigrao maestralni karakter iz ovog komada”

Najvišom ocenom 4, 66 publika je na tardicionalnoj 26. Vršačkoj pozorišnoj jeseni nagradila “Korešpodenciju”! Pored Anice Dobre i Branislava Lečića, sjajnu ekipu predstave čine i Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidković.

DSC05503

Korešpodencija koja je osvojila više od 10 nagrada na festivalima u zemlji i regionu, je na repertoaru u Zvezdara Teatru 10, 12, 24. i 29. novembra, dok će se 5. novembra „korešpondirati„ predstaviti publici u Užicu na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *