Umetnost

Andriji Kuzmanoviću nagrada za najbolju mušku ulogu

Gran pri 35. susreta pozorišta u Brčkom za najbolju mušku ulogu dobio je Andrija Kuzmanović za ulogu Pripovedača u predstavi „Osama-Kasaba u Njujorku“, Zvezdara teatra.

Ovaj komad koji je premijerno izveden u aprilu ove godine, rađen je prema knjizi „Osama“, Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave.

Sjajnu mladu glumačku ekipu pored Andrije čine i Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

DSC06358

Povodom nagrade u Brčkom, Andrija Kuzmanović je prokomentarisao da je izuzetno srećan i da se nada da je ova nagrada tek početak donošenja nagrada u Zvezdari“:

  • “Mnogo mi je drago što sam pre svega imao veliko poverenje Darka Bajića koji mi je dao ulogu u ovako zahtevnom i jako životnom komadu Osama – Kasaba u Njujorku, zatim je tu i fenomenalna knjiga Vladimira Kecmanovića koji piše tako da možeš da se uhvatiš u koštac sa svakim likom iz njegovih priča! O Zvezdara teatru je suvišno pričati jer je to decenijama u nazad jedno od vodećih kuća u regionu kad je u pitanju magija koja se zove pozorište! Ja sam samo jedan deo divne mlade ekipe koju mi među sobom iz šale zovemo osamljeni, ali kad sam sa njima na sceni osetim puno toga, sve, osim jedne stvari, a to je da sam sam!”

Radeći na predstavi, reditelj Darko Bajić je istakao da se u predstavi oseća eksplozija izuzetno talentovanih mladih glumaca sa puno energije, prepunih želje, koji znaju da naprave i stvore, ali vrlo precizno, svoje glumačke zadatke”:

  • Zbog njihove hrabrosti je ova predstava dobila i dobiće jednu posebnu energiju. Ova predstava postaje jedno ostrvo slobode glumačkog i rediteljskog izraza i pokušaj svih nas da naprave predstavu u kojoj će svi govoriti ono što žele. Naš glavni glumac, Pripovedač, pokušava da svojom emocijom ispriča priču svoje prošlosti, na momente smešno, na momente tako da, kako kaže Dušan Kovačević, „život potkazuje pozorište“ i prerasta u tragediju. Ali u ovoj predstavi nećete videti gubitnike, već borce koji se bore za svoj cilj, emociju, slobodan prostor u kom žive. Osećaćete težinu, ali i radost, kao i jednu vrstu spasenja. – dodao je Bajić.

“Osama-Kasaba u Njujorku” je na repertoaru Zvezdara teatra u čak pet termina tokom decembra: 2, 10, 21, 22. i 26. decembra.

https://www.youtube.com/watch?v=VJ7yInd9e7I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *