Biznis & Finansije

Kompanija Pizzarotti glavni izvođač radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji

  • Kula Beograd predstavljaće centralni deo Belgrade Waterfront-a i budući simbol prestonice
  • Izvođenje glavnih radova povereno je firmi Pizzarotti, svetski poznatoj italijanskoj građevinskoj kompaniji
  • U zgradi visokoj 168 metara nalaziće se najviši vidikovac u prestonici
  • Kula Beograd biće dom prestižnim apartmanima The Residences at The St. Regis Belgrade, kao i hotelu The St. Regis Belgrade

Beograd, 26. novembar 2018. – Predstavnici kompanija Belgrade Waterfront i Pizzarotti potpisali su ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i budućem simbolu prestonice. Zgrada visoka 40 spratova predstavljaće centralni deo Belgrade Waterfront-a, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu, sa kojeg će se pružati neverovatan pogled na panoramu grada. Glavni radovi počeće tokom decembra.

Pizzarotti je jedna od najznačajnijih italijanskih kompanija u građevinskom sektoru, koja postaje lider na međunarodnom tržištu kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski poduhvati, kao i veliki infrastrukturni projekti. Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se Portonovi Resort Montenegro u Crnoj Gori, kao i neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u Njujorku, SAD. Projekti poput ovih, slične veličine i kompleksnosti kao i Kula Beograd – između ostalog, u SAD, Australiji i Monaku – svojevrsna su preporuka kompanije Pizzarotti, zahvaljujući kojima joj je poveren složen posao izgradnje budućeg obeležja naše prestonice.

Nikola Nedeljković i Marco Faroldi 1 (1)

Posle potpisivanja ugovora, Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront, istakao je: „Višedecenijska ekspertiza i znanje koje donosi Pizzarotti biće od ogromnog značaja za izgradnju ove monumentalne građevine, koja naglašava duh i lepotu Beograda na najbolji načinVeoma sam srećan što imamo partnera svetske klase, koji u Srbiju dolazi posle mnogo uspešnih projekata širom sveta kako bi nam pomogao da ostvarimo važan cilj – izgradimo jedinstvenu građevinu, koja će ponuditi neuporediv životni stil građanima i učiniti Beograd još atraktivnijom destinacijom.“

Kombinujući stambenu, komercijalnu, hotelsku i ugostiteljsku ponudu, Kula Beograd biće jedinstven prostor okružen javnim trgom idealnim za različite aktivnosti i događaje.

Predstavnik kompanije Pizzarotti Marco Faroldi, ovom prilikom je izjavio: „Izuzetno smo ponosni i zahvalni za priliku koja nam je pružena. Uz podršku Millennium Team-a, lokalne kompanije koja već uspešno sarađuje sa Belgrade Waterfront-om, kao i Roberts Constructions, vodeće kompanije za izgradnju višespratnica, gradićemo najvišu i jednu od najvažnijih i najlepših zgrada u Srbiji, Kulu Beograd. Pizzarotti posluje više od 100 godina, u 20 zemalja sveta na svim kontinentima. Upotrebićemo svu svoju internacionalnu ekspertizu kako bismo izgradili ovu izuzetnu građevinu i stvorili pravo remek-delo“.

Prepoznajući značaj i potencijal ove zgrade, kompanija Marriott International izabrala je Kulu Beograd za dom ekskluzivnog brenda St. Regis, koji će na ovoj lokaciji otvoriti svoj sedmi hotel u Evropi. The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuzni brendirani apartmani, će takođe biti smešteni u Kuli Beograd, kao prvi u Evropi, postavljajući Beograd na mapu svetskih destinacija.

Kulu Beograd dizajnirala je svetski poznata kompanija SOM, a projekat razvija AECOM. Lokacija Beograda, na ušću dve velike reke, bila je uz istorijski i kulturni pejzaž Srbije glavna inspiracija za arhitekte u stvaranju ove monumentalne zgrade.

Kula Beograd, čiji je završetak planiran 2021. godine, biće centralni deo Belgrade Waterfront-a, koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života građana i stimulaciju ekonomskog rasta, te stremi da učini Srbiju privlačnom destinacijom za turiste iz celog sveta.

Izjave predstavnika kompanija Belgrade Waterfront, Nikole Nedeljkovića, i italijanske kompanije Pizzarotti, Marca Faroldija, možete preuzeti na linku: https://we.tl/t-Rd25Gumyr9

 

Dodatni video materijale možete pogledati na linku: https://we.tl/t-PWSfiEn2RN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *