Umetnost

Uručenje nagrada Joakimu Tasiću

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike ,,Avdo Mujčinović” biće uručene glumcu Joakimu Tasiću u četvrtak 29.11. nakon predstave ,,Korešpodencija” na sceni Zvezdara teatra. Joakim je ove nagrade osvojio na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu koji je održan od 5. do 12. novembra.

DSC05313

 Joakim u predstavi ,,Korešpodencija” tumači lik mladog gazde Simeona Njegovana. Žiri 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala koji su činili Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Dario Harjačeki, Janko Ljumović, jednoglasno je doneo odluku da je Joakim najbolji mladi glumac festivala.

,,Joakim Tasić  pokazao je zrelost i veštinu u poigravanju sa zahtevnom epistolarnom formom dramskog teksta. Sa lakoćom i sigurnošću gradio je komičnu transformaciju Simeona Njegovana, mladog gazde’’, piše u obrazloženju žirija.

Povodom nagrada koje dobio Joakim Tasić je istakao:  ,,Nagrade, koje sam dobio za ulogu Simeona NJegovana, su mi važne, jer mi daju potvrdu da ono što radim komunicira sa publikom, na način na koji bih ja hteo. To mi govori da sam na dobrom putu, da uloga sve više postaje deo mene (nikad u potpunosti), što znači da zajedno rastemo.A to sve ne bi bilo moguće bez kolega koji nesebično dele sa mnom trenutke i emocije, bez Zvezdara teatra koji brine o glumcu, bez reditelja, a ništa bez Borislava Pekića i Mihiza koji su to napisali. Hvala im.“

Za ovu ulogu Joakim je dobio i nagradu ,,Zlatno zrno” na petom pozorišnom festivalu ,,Bucini dani” koji je održan od 12. do 17.juna u Aleksandrovcu.

Predstavu ,,Korešpodencija” možete pogledati 1. i 7. decembra u Zvezdara teatru.

Čestitamo Joakimu Tasiću na nagradi! 

https://www.youtube.com/watch?v=prGElmsVzvU 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *