Nekategorizovano

Izabrani finalisti nagradnog konkursa “Imam rešenje za pametniji grad”

Nagradni konkurs „Imam rešenje za pametniji grad“, koji organizuje kompanija Belgrade Waterfront, ušao je u finalnu fazu. Na konkurs koji je pokrenut sa ciljem izbora,  primene ili daljeg razvoja rešenja koja će modernizovati gradska okruženja i učiniti ih boljim i kvalitetnijim za život uz pomoć novih tehnologija, prijavilo se čak 172 pojedinca i tima.

Belgrade Waterfront - Konkurs Imam rešenje (1)

Za odabir 10 najboljih prijava bio je zadužen Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub, koji će u narednom periodu realizovati i mentorske radionice koje će pripremiti učesnike za prezentovanje ideja na finalnom događaju, pred stručnim žirijem, sastavljenim od eksperata iz oblasti startap tehnologije i razvoja poslovanja. Za najbolje ideje predviđen je i nagradni fond koji za prvo mesto iznosi 5.000 evra, za drugo 3.000 evra, dok je za treće mesto obezbeđeno 2.000 evra, a kompanija Belgrade Waterfront obezbedila je i dodatni fond od 25. 000 evra za primenu ili dalji razvoj najboljih ideja.

 Finalni događaj zakazan je za utorak, 11. decembar kada će 10 odabranih finalista imati priliku da predstave svoje ideje, a stručni žiri će izabrati tri najbolja rešenja koja će biti nagrađena.

Događaj će biti otvoren za predstavnike medija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *