Film Gde ići?

Etno film laboratorija: “Kahan Ka Raasta”

Etnografski film je jedinstveni medij u prevođenju kulturnih kodova širom sveta, preko kojih pronalazimo različitosti. U ovoj rastućoj produkciji, antropolozi i dokumentaristi su uvideli značaj ovog žanra, pokušavajući da beleže neponovljive ljudske migracije, običaje u nestajanju, jezike pred zaboravom i sl.

Centar za Vizuelnu Antropologiju (VAC) iz Beograda Vas poziva na projekciju filma “Kahan Ka Raasta” mladog autora iz Indije – Savyasachi Anju Prabira u okviru druge projekcije etno film labaratorije u KC Baraka.
48421477_381431449068969_8282898353650401280_n
Sinopsis:

Smešten u Himalajanskim rasponima Uttarakhand u Indiji, Kalap će uskoro imati obnovljen put za motore i druga prevozna sredstva. Do tada su meštani sela morali da pešače 10 km uzbrdo do najbliže ulice.Film se bavi životima ljudi iz Kalapa koji već generacijama pregovaraju o vlastitom putu održivog življenja. Uz sve lakši pristup svetu izvan njega, hoće li doći do progresivnog pomaka u društvenim i kulturnim vrednostima kroz generacije?

Kahan Ka Raasta je putovanje, u vremenu i prostoru, u svakodnevnu stvarnost Kalapa. Proučava se dinamika života u selu, otkriva njegove mnogobrojne aspekte.

Etno film labaratorija je posvećena otkrivanju i utvrđivanju novih antropoloških, socioloških i drugih metodologija pri uspostavljanju kontakta sa istraživanim “drugim” na filmu. Pored toga, VAC i KC Baraka ohrabruju mlade autorke i autore da nam pošalju svoje vizuelne radove na adresu: info@visualanthropologycenter.com . Svakog meseca imaćemo projekciju kratkih filmova sa uključenjima autora via Skype ili uživo u KC Baraka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *