Ideje za njega

Koncept studija ŠKODA VISION iV ima novi inovativni koncept enterijera

Ekskluzivne skice: Koncept studija ŠKODA VISION iV ima novi inovativni koncept enterijera

› Novi koncept enterijera sa različitim nivoima i naizgled plutajućim monitorom
› Novi izgled instrument table i centralne konzole
› ŠKODA VISION iV kombinuje korisnost u svakodnevnom životu sa funkcionalnom ergonomijom
› Svetska premijera potpuno električne koncept studije je zakazana za Sajam automobila u Ženevi

Crtež unjutrašnjosti modela ŠKODA VISION iV pruža uvid u iznenađujuća rešenja u prvom potpuno električnom automobilu brenda ŠKODA izrađenom na MEB platformi (Modular Electric Drive Kit). Inovativna i laka za upotrebu instrument tabla i centralna konzola su u fokusu. Tu je i naizgled plutajući monitor i novodizajnirani dvokraki volan.

Tradicionalni centralni tunel se ne koristi – tako su ŠKODA dizajneri iskoristili mogućnosti nove MEB platforme kako bi kreirali prostran i inovativan enterijer. Na primer, oni su rekonfigurisali izgled instrument table i centralne konzole. Između sedišta vozača i suvozača, VISION iV nudi mnogo prostora za odlaganje na najnižem nivou, iznad kog se nalazi centralna konzola kojoj je još lakše pristupiti sa mesta vozača i suvozača. Dva mobilna telefona, koja mogu biti bežično integrisana u infotainment i operativni sistem, mogu se postaviti u konzolu dok se induktivno pune.

Instrument tabla se sastoji od dva nivoa koji povezuju i dekorativnim šavovima iscrtavaju linije prednje strane vozila. Veliki samostojeći ekran izgleda kao da lebdi u srednjem delu iznad instrument table, ispred koje se nalazi držač za ruku koja upravlja ekranom. Volan je takođe redizajniran, sada ima dva kraka i „ŠKODA“ natpis u centralnom delu umesto loga.

ŠKODA preduzima još jedan korak ka elektromobilnosti sa modelom VISION iV. U naredne četiri godine, češki proizvođač automobila će investirati oko 2 milijarde evra u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti. Brend će predstaviti deset električnih modela do kraja 2022.

Svetska premijera koncept studije ŠKODA VISION iV je zakazana za Sajam automobila u Ženevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *