Novosti

Dm podržava žene davaoce krvi

Kompanija dm drogerie-mark podržala je treći put za redom akciju dobrovoljnog davanja krvi koja se ove godine širom Srbije održava u osmomartovskoj nedelji pod sloganom „Ništa bez žena“.

Na ovaj način, Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst uz podršku dm drogerija žele da se zahvale svim ženama davaocima krvi, budući da je davalaštvo među ženskom populacijom u poslednjih devet godina u porastu.

Kompanija dm drogerie-markt obezbedila je svim ženama koje dobrovoljno daju krv pakete kozmetike, a akcija se nakon Beograda, Požarevca, Smedereva, Valjeva, Čačka, Kraljeva, Petrovca, Lazarevca i Raške, nastavlja u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Koceljevi, Loznici i Smederevskoj Palanci.

U okviru osmomartovske nedelje, pored građanki, krv će dati i čelnice značajnih institucija iz sveta politike, medicine, kulture i sporta, kao i predstavnice različitih profesija u prepoznatljivim uniformama.

Akcija se danas, na Međunarodni dan žena, odvija na sledećim lokacijama:

  • Beograd – Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, od 7 do 19 časova;
  • Gornji Milanovac – Centar za kulturu, od 11 do 16 časova;
  • Koceljeva – Crveni krst, od 9 do 15 časova;
  • Loznica – Vukov dom, od 10 do 16 časova;
  • Smederevska Palanka – Mesna zajednica „Donji grad“, od 9 do 14 časova. 

Najveći evropski drogerijski lanac dm drogerie-markt posluje u 25 gradova u Srbiji, a podrškom ženskim davaocima krvi kompanija u kojoj se žene nalaze na 80 odsto radnih i rukovodećih pozicija nastavlja svoju kontinuiranu podršku ženama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *