Gde ići? Muzika

Američka fank basistkinja Nik Vest dolazi u Beograd

Beograd, 13.03.2019. godine – Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, tridesetogodišnja Nik Vest, nastupiće 26. marta, kao drugi izvođač prolećnog dela sezone Musicology Barcaffè Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe.  

Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzička kreativnost, ni scenski pokret. Specifična je po „čiroki” frizuri koja je, simbolično – baš u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa produkcijom Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz grupe Juritmiks, i mnogim drugima, Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Njen talenat je okupirao pažnju i Stivena Tajlera i Lenija Krevica, kojima je Nik Vest postala jedan od omiljenih mladih autora i scenskih ličnosti. „Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto posebno”, rekao je Tajler. 

Musicology Barcaffè Sessions je jedinstveni koncept muzičkog festivala koji u Srbiju dovodi neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara jazz, funkbluessoul, worldmusic i r’n’b pravaca.

Beogradska publika imaće prilike da u narednom periodu prisustvuje i koncertu Matije Dedića i Manua Kačea, kao i benda Snarki Papi čijim se koncertom na Kalemegdanu završava prolećna sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions.

Karte za koncerte mogu se kupiti online i na prodajnim mestima DDtickets ili Tickets.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *