Književnost

Promocija knjige “Sabor junaka” Petra Žebeljana


Promocija knjige „Sabor junaka“ Petra Žebeljana održaće se u utorak 26. marta u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u (Kralja Milana 48). 

Osim autora, o knjizi će govoriti i književna kritičarka Tamara Krstić, književnik Ljubivoje Ršumović i istoričar književnosti dr Branko Zlatković. Odlomke će čitati glumac Vico Dardić, a muziku za gitaru izvešće profesor na Fakultetu muzičke umetnosti dr Uroš Dojčinović.

Knjiga „Sabor junaka“ namenjena je mladima, ali i svima koji požele da saznaju ponešto iz naše bogate i burne prošlosti, pre svega iz vremena Prvog i Drugog srpskog ustanka. U njoj se nalaze priče o slavnim ličnostima, ali i onim manje poznatim, čija nas dela ispunjavaju divljenjem. U knjizi ima uzvišenih primera junaštva i primera gostoljublja, istinoljublja, velikodušnosti, milosrđa, kao i umnih reči nepismenih seljaka, zaboravljenih narodnih običaja i mnogo iskustvom stečene mudrosti.

U pričama, anegdotama, sećanjima, u predanjima i legendama, istorijskim spisima i pesmama, saznaćemo ko su bili i kakvi su bili ti naši preci, kakvo je bilo vreme i kakve su bile prilike u kojima su živele ličnosti čija dela nikada nećemo zaboraviti.

Dobro došli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *