Cake iz kuhinje

Otvorene su prijave za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje

Ukoliko u šoljici espresa ne pronalazite samo kafu već i večitu inspiraciju, onda je Barcaffé Barista Cup pravo mesto za vas! Barcaffé poziva sve umetnike koji su slikarska platna zamenili šoljicama, da se od 1. aprila do 1.
maja prijave za učešće na latte art takmičenju Barcaffé Barista Cup i prenesu svu svoju emociju i strast u šoljicu ovog magičnog napitka.

Nakon prikupljana pristiglih prijava, stručni žiri će, na osnovu CV-ja, foto i video radova, izabrati 10 najtalentovanijih barista, koji će u petak, 17. maja „ukrstiti“ svoje latijere i demonstrirati veštine i znanje u pripremi savršenog espresa.

foto: Piqant photography

Troje pobednika kvalifikacionog takmičenja u Beogradu svoje veštine prikazaće i na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će se sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija). Pobedniku finalnog takmičenja, osim prestižne SCA edukacije, Barcaffé dodeljuje i vrednu diplomu profesionalnog bariste.

Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Ovaj zavidan uspeh nije stigao preko noći – decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe svoju strast i posvećenost kafi prenosi i na bariste, koji će svaku šoljicu kafe učiniti pravim malim umetničkim delom.

Da li ste spremni da odmerite snage sa najboljim baristima regiona i osvojite put u prestonicu kafe? Pridružite se Barcaffé Barista izazovu do 1. maja na stranici www.barcaffe.rs/baristacup i prošarajte šoljicu najomiljenijeg napitka na svetu umetničkim šmekom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *