Umetnost

Ekipa predstave „Voz“ koju čine glumci Voja Brajović i Sergej Trifunović 7. aprila proslavlja veliki jubilej, 150. izvođenje!

Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića,
predstava „Voz“ je premijerno izvedena u oktobru 2015. godine. Do sada je
gostovala na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, pa je tako predstavu pogledalo blizu 45 hiljada gledalaca.

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika- Beli, koga tumači Voja Brajović je profesor, suicidalni ateista, koji je u večnom traganju za istinom spoznao svet i sve njegove najprljavije delove i Crni koga igra Sergej Trifunović, bivši zatvorenik, čovek koji je izgubio sve i ima samo veru u reč Božju i u čovekovo spasenje.

Foto: Matija Jovanović

Predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati, što potvrđuje i glumac Sergej Trifunović.

„Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati”, kaže Trifunović.

Glumac Voja Brajović otkriva zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.

Foto: Matija Jovanović

„Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč”, kaže Voja Brajović. Čestitamo ekipi predstave „Voz“ na ovom jubileju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *