Muzika

The Beatles tribute koncerti u Novom Sadu

U subotu, 20. aprila, The Bestbeat, The Beatles tribute band, održaće dva koncerta u Studiju M, Ignjata Pavlasa 3, u Novom Sadu. U 17 časova koncert za decu, a u 20 časova veliki večernji koncert.

Bend je nastao 2005. godine i čine ga: Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon, Damjan Dašić kao Pol Makartni, Marko Ćalić kao Džorž Harison i Vitomir Milićević kao Ringo Star. Nastupaju na instrumentima i pojačalima kakve su koristili The Beatles-i, u vernim reprodukcijama kostima iz različitih faza njihove karijere, sa prepoznatljivim fruzurama. Same kompozicije izvode u originalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju dela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, bitno je imati i levorukog basistu.

Pokazalo se da je mališanima jako interesantan The Bestbeat i da ova vrsta muzika i te kako dopire do njih! Iz iskustva znamo da deca i njihovi roditelji obožavaju The Beatles-e, stoga smo odlučili da 20. aprila održimo još jedan koncert koji je prilagođen upravo najmlađima. Provod i edukacija su zagarantovani – kaže Damjan Dašić.

Bend godinama održava za decu koncert “Kako se slušaju Bitlsi” u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Kroz mali uvod će se deca uputiti u to kako se ponaša na jednom koncertu, a potom zajedno uživati u rokenrolu, gde svi aktivno učestvuju. A na večernjem koncertu, koji će trajati bar duplo duže od onog za decu, odrasli će proći kroz mnoge faze najpoznatijih liverpulskih buba.

Ulaznice su u pretprodaji dostupne preko Gigs Tix-a po ceni od 300 dinara za koncert za decu, odnosno, 800 dinara za veliki večernji koncert. Na dan nastupa, na ulazu u Studiju M, cena karata će biti 400 dinara u 17 časova, odnosno 1.000 dinara u 20 časova. Mesta su numerisana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *