Novosti

Srpska dizajnerka pobednica Fashion Scout SEE konkursa

Mlada srpska dizajnerka Gala Borović je pobednica regionalnog konkursa Fashion Scout South East Europe, čiji je ovogodišnji domaćin bio Fashion Week Ljubljana. Drugo mesto su, takođe, zauzele domaće dizajnerke – sestre Ivana i Jelena Stevančević. Osim njih, zapažen nastup imale su Ana Reljin i Nina Bogosavljev za brend BULKA, kao i mladi konceptualni umetnik Ivan Divan.

Internacionalni žiri koji su činili osnivači Fashion Scout-a Martyn Roberts i Biljana Poposka – RobertsLewis Robert Cameron, modni stilista magazina Kaltblut i Vogue Italia; Gili Biegun, glavna urednica Joys Magazine-a i Giorgia Cantarini, modna urednica magazina Vogue talents i Esquire, izabrao je našu dizanerku u konkurenciji 15 najtalentovanijih mladih dizajnera iz regiona; iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Kao pobednik konkursa Gala Borović će svoje modele predstavlti na London Fashion Week-u u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch. Takođe, najkvalitetniji radovi sa ovog konkursa domaća publika će videti daleko pre londonskih zaljubljenika u modu – već u petak 19. aprila, tokom predstojećeg 45. Perwoll Fashion Week-a. 

Fashion Scout SEE je pokrenut pre tri godine kao promotivna platforma za modnu industriju i dizajn sa Balkana, pružajući mogućnost kako za regionalno, tako i za globalno priznanje i vidljivost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *