Ideje za decu Zdravo telo

“Nestlé Zdravo Rastimo SYNCHRO STARS 2019” 14. aprila u Sportskom centru Novi Beograd

U nedelju, 14. aprila u SRC „Novi Beograd” u 18h održaće se “Nestlé Zdravo Rastimo SYNCHRO STARS 2019”, drugo regionalno takmičenje u sinhronom plivanju za plivačice uzrasta od 8 do 10 godina. Na ovom takmičenju prvi put nastupiće i neafirmisani mladi plivači, a domaćin je naš višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje “Novi Beograd”. Za učešće u takmičenju prijavljeno je ukupno 100 takmičara iz 9 klubova, a pored dece iz Srbije učestvovaće i gosti iz Bugarske. Takmičenje je otvoreno za javnost, ulaz je slobodan, tako da su dobro došli svi ljubitelji ovog sporta.

Sinhrono plivanje je neobičan spoj plivanja, akrobatike i baleta. Kada jednom uđu u bazen, devojčice otkrivaju jedan potpuno novi svet sastavljen od melodija, gracioznih pokreta i emocija. To je sport koji se brzo zavoli i koji stalno inspiriše. Iako relativno malo poznat kod nas, zbog mnogobrojnih benefita za razvoj dece, ovaj sport u poslednje vreme postaje sve popularniji, tako da osim devojčica sve više sinhronim plivanjem počinju da se bave i dečaci.

“Nestlé Zdravo Rastimo SYNCHRO STARS 2019” iščekujemo sa velikim uzbuđenjem i ponosni smo što smo uspeli da ga organizujemo već drugu godinu. U pripreme za takmičenje uložili smo mnogo truda i energije, a od velikog značaja bila je podrška prijatelja i sponzora koji su prepoznali kvalitet i značaj ovog sporta za psihofizički razvoj dece i pomogli nam u našoj viziji da sinhrono plivanje približimo što većem broju ljudi. Devojčice iz našeg kluba dale su sve od sebe kako bi što bolje uvežbale koreografiju i nestrpljive su da nastupe pred mnogobrojnom publikom i pokažu svoje interesantno umeće. Ostaje samo da sačekamo finalne rezultate, ali nadamo se najboljem – rekla je kroz osmeh Olja Milićević Milivojević, koreograf i predsednica kluba za sihnrono plivanje “Novi Beograd”.

Kompanija Nestlé osmu godinu za redom edukuje decu o pravilnoj ishrani i značaju fizičke aktivnosti u okviru Nestlé projekta Zdravo Rastimo, te je do sada kroz naš program prošlo više od 32.000 sedmaka iz 390 škola širom Srbije. Drago nam je što imamo priliku da podržimo ovo takmičenje i budemo deo razvoja jednog ovako originalnog i zdravog sporta za devojčice, izjavila je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Synchro Stars takmičenje se realizuje uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Saveza za sinhrono plivanje Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

Više informacija o Klubu za sinhrono plivanje “Novi Beograd” možete pronaći na http://www.kspnovibeograd.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *