Zdravo telo

Pilates-Da zavolite sebe

AHA predlog za proleće je da krenete da mislite na sebe i probate pilates! Ako niste čuli ništa o pilatesu, sada je vreme da saznate više, jer ko jednom uđe u pilates studio uvek će poželeti da se vrati. Jedinstvena instruktorka pilatesa Sanja iz teretane Extreme Gym držala je časove čak i u posledenjm mesecu trudnoće. Šta vam to govori? Njena motivacija je jača od svake prepreke, i svoju pozitivnu energiju i proaktivan stav lako prenosi na učenike. Pilates je jedna od najboljih stvari koje možete da uradite za sebe, bilo da ste trudnica, nova mama ili jednostavno želite da unapredite svoje telo.

Kao instruktorka pilatesa otkrij nam njegove benefite?

Brojni su benefiti. Drastično poboljšava fizičku spremu, unapređuje fleksibilnost i to do granica koje niste mogli ni da zamislite. Rezultati su vrlo brzo vidljivi sto je odlična motivacija za nastavak bavljenja pilatesom. Pilates je, po mom mi[ljenju, idealan sklop vežbi koje uključuju rad celog tela, a ne samo pojedinih misićnih grupa.

Pilates si radila tokom cele trudnoće, kako on deluje na trudnice?

U trudnoći je izuzetno koristan. Održava telo u formi čineći ga spremnijim za napore koji vas u trudnoći očekuju. Stručnjaci tvrde da može da olakša i sam porođaj. Fizičke aktivnosti u trudnoći blagotvorno deluju na psihu, pospešuju lučenje hormona zadovoljstva i time se poboljšava i psihičko stanje trudnice, a ja sam najbolji primer. Ono što je predivno, smanjuje bolove u leđima sa kojima se svaka trudnica susreće.

Koliko bi često trebalo ići na časove pilatesa?

Vaše telo će biti veoma zahvalno što ste odabrali baš pilates. A da dobijete najbolje rezultate poželjno je trenirati bar 3 puta nedeljno. Naravno, nije strašno ako ponekad i preskočite neki trening, ali verujte da to nećete ni poželeti.

Kada je pravi treutak da se počne sa pilatesom, i za koje uzraste je pogodan?

Kada god poželite da učinite benefit vašem telu, tad je pravi trenutak. Pogodan je za sve uzraste, za ljude sa sportskim iskustvom kao i za one koji se nikada nisu bavili sportom.

Šta je ono što ne znamo o Pilatesu, a trebalo bi da znamo?

Najbolji način da saznate sve o pilatesu je da prisustvujete nekom treningu i osetite iz prve ruke gore navedene dobrobiti. Sigurna sam da vam prvi trening zasigurno neće biti i jedini, i tome se radujem.

Teretana Extreme Gym

Kontakt: 011 339 1552

Instagram: @extremegymfitnesscenter

Facebook: Extreme Gym

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *