Ideje za decu

“Nestlé Zdravo Rastimo SYNCHRO STARS 2019”

“Nestlé Zdravo Rastimo SYNCHRO STARS 2019”, drugo regionalno takmičenje u sinhronom plivanju za plivačice uzrasta 8-10 godina održano je u SRC „Novi Beograd”. U jakoj konkurenciji od 55 takmičara, naš trofejni klub, „Novi Beograd“ ponovo je ostvario zapažene rezultate sa čak 4 zlatne, 2 srebrne i jednom bronzanom medaljom. Nagrade su dodeljene u kategorijama: solo duet, tim i beginners, a prvi put u Srbiji je revijalno izvedena i nova disciplina – “ALL STARS”, koja će sledeće godine postati takmičarska kategorija. U ovoj disciplini, koja pokazuje svu lepotu i kreativnost sinhronog plivanja nastupilo je ukupno 60 takmičarki od pionirske do masters kategorije.

„Kada ste mlad klub i bavite se prelepim, ali ne tako popularnim sportom, nailazite na brojne izazove. Zato mi je izuzetno drago što je naše takmičenje za najmlađe, već u drugoj godini realizacije zavredilo podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i našlo se na listi Manifestacija od značaja za grad. Posebno mi je drago što su nas podržali brojni prijatelji i sponzori, najpre kompanija Nestlé koja je prepoznala značaj sinhronog plivanja za razvoj dece i pomogla nam u našoj želji da ovaj lepi sport promovišemo na najbolji način. Ovo je za nas više od takmičenja – ovo je početak jedne lepe tradicije koja iz godine u godinu postaje lepša, bogatija i veća“ – izjavila je Olja Milićević Milivojević, presednica Kluba za sinhrono plivanje Novi Beograd.

Usvajanje zdravih navika i bavljenje sportom, umesto provođenja previše sati uz ekrane, u zatvorenom prostoru, od velike je važnosti za psihofizički razvoj dece, što je jedan od razloga zbog kog je prošle godine pokrenuto ovo takmičenje.

„Kompanija Nestlé osmu godinu za redom edukuje decu o pravilnoj ishrani i značaju fizičke aktivnosti u okviru Nestlé projekta Zdravo Rastimo, te je do sada kroz naš program prošlo više od 32.000 sedmaka iz 390 škola širom Srbije. Drago nam je što imamo priliku da podržimo ovo takmičenje i budemo deo razvoja jednog ovako originalnog i zdravog sporta za devojčice, izjavila je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Više informacija o Klubu za sinhrono plivanje “Novi Beograd” kao i rezultate takmičenja možete pronaći na http://www.kspnovibeograd.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *