Arhitektura

PONESI SVOJ PROJEKAT / Izložba, FLU, Skandinavski paviljon

Utorak, 21.05.2019.

19.00 OTVARANJE IZLOŽBE

Autori: URED studio: Nikola Milanović, Hristina Stojanović, Ivana Lovrinčević i Studio AKVS: Anđela Karabašević i Vladislav Sudžum

→ FLU, Skandinavski paviljon, Mila Milunovića 1, Senjak

Izložba otvorena do 30.05.2019.

Izložbom „Ponesi svoj projekat“ URED studio predstavlja rezultate interdisciplinarnog delovanja u arhitektonskoj praksi preko izvedenih projekata različitih tipologija, rekonstrukcije i adaptacije enterijera, konkursnih projekata i radionica. Studio AKVS će svoje projekte prikazati iz perspektive korisnika prostora fotografijama ili kompjuterskim simulacijama prostora. Na izložbi i pratećim predavanjima, odabrani projekti će biti sagledani kroz prizmu sedam tema koje usko određuju pristup arhitektonskom projektovanju u studiju – svetlost, vazduh, materijal, veza spolja–unutra, životni scenario, individualna interpretacija i neprekinuta putanja kretanja.  

URED studio osnovala je grupa mladih arhitekata 2013. godine u Beogradu. Deluje u oblasti arhitekture, konkretno u polju arhitektonskog projektovanja objekata različite tipologije, pretežno stambenih i poslovnih objekata i objekata edukacije, kao i dizajna enterijera, a zatim i rekonstrukcije i adaptacije. Svoje znanje i projektantsku praksu članovi tima razvijaju i angažovanjem u nastavi i naučnoistraživačkom radu na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Rad URED studija prepoznat je i verifikovan nagradama i priznanjima na nacionalnom i internacionalnom nivou.

AKVS arhitektura se bavi istraživanjem otvorenih prostornih sistema s ciljem razumevanja i preciznog projektovanja arhitektonske atmosfere, a ka višestrukim mogućnostima individualnih interpretacija prostora od strane budućih korisnika. Trenutno rade na projektu Ambasade Republike Srbije u Kanberi, Australija, i na projektu unapređenja standarda stanovanja u Ruskoj Federaciji (u saradnji sa Strelka KB), nakon osvajanja dve prve nagrade na arhitektonskim konkursima organizovanim tokom protekle godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *