Ideje za njega Ideje za nju

Tango – više od plesa

Tango nije samo plesni stil, on je jedna čitava kultura stara više od jednog veka. Muzika uz koju se pleše, polazi od tradicionalne, preko nueva savremene, pa sve do elektronske, uz koju su se vremenom menjali i plesni stilovi, nastajali novi, a tango je doživeo globalnu popularnost.

Iako je prva asocijacija na ovaj ples strast i dinamika hispano kulture, tango je postao mnogo više od toga, od jedinstvene tradicije, on postaje sredstvo komunikacije, spajajući ljude širom sveta koji gaje veliku ljubav prema ovom plesu. Tangerosi raznih kultura, vera i nacija širom planete spajajaju se na mnogobrojnim festivalima, tango maratonima, takmičenjima dolazeći u nove gradove, plešući u novim zagrljajima, dok dele jednu zajedničku ljubav i strast prema tangu.

Foto: Petar Pavlov

Nisu ravnodušni čak i oni koji ne plešu tango, inspirisani njegovom nepredviljivošću i magijom, pa su o tangu napisane mnoge studije, priče i romani, koji govore da ni puki posmatrači ne mogu ostati ravnodušni. Toliko se razlikuju svi pogled i osećanja, i onih koji su pisali i onih koji su čitali, ali su istovremeno svi znali i osećali da je u pitanju jedna stvar, nešto veliko, nešto čarobno…Tango.

Najveća tango organizacija u Evropi Tango Natural vrši upis novih članova!

Pogledajte njihov Youtube kanal i poželećete da im se pridružite!

Facebook: Tango Natural Beograd

Instagram: @tangonatural

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *