Putovanje koje me je promenilo

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ – platforma uspešnog poslovanja

Tokom dugog niza godina Budvanska rivijera je brendiranjem svog turističkog proizvoda uspela utemeljiti mesto na turističkoj mapi Evrope, doprinela boljoj poziciji Crne Gore kao turističke destinacije i otvorila nova tržišta.

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ najveća je hotelska grupacija u Crnoj Gori. U  njenom sastavu posluje pet hotela na izrazito atraktivnim lokacijama u Budvi: Hotel „Mogren“, Hotelski rizort „Slovenska plaža“, Hotel „Aleksandar“ i u Petrovcu: Hotel „Palas“ i Hotel „Castellastva“.

Već dugi niz godina, Hotelska grupa je prepoznata kao kompanija koja kontinuirano ulaže u novi kvalitet što za rezultat ima konstantno povećanje broja noćenja i finansijskih pokazatelja iz sezone u sezonu.

Prateći svetske trendove održivog razvoja u turizmu i hotelijerstvu, HG „Budvanska rivijera“ je uvela integrisani sistem menadžmenta objedinivši tri međunarodna ISO standarda, i to iz oblasti menadžmenta kvaliteta (ISO 9001), upravljanja zaštitom životne sredine (ISO 14001) i upravljanja bezbednošću hrane (ISO 22000), i trenutno je jedina kompanija u Crnoj Gori koja posluje po ovom principu.

Hotelskoj Grupi je dodeljen sertifikat Travelife gold – internacionalna oznaka kvaliteta u domenu poštovanja ekoloških i socijalnih principa, što sve zajedno pokazuje da Kompanija radi na postizanju visokog zadovoljstva klijenata i zaposlenih, smanjenja operativnih troškova i poštovanja principa održivog turizma.

Upravo je sav taj trud nagradjen na godišnjoj dodjeli “WILD BEAUTY AWARD” uručivanjem priznanja Hotelskoj grupi za doprinos kvalitetu i razvoju turističke ponude Crne Gore – i to za implementaciju standarda u hotelijerstvu.

HOTEL MOGREN – NOVI SJAJ NA ISTOM MESTU

  Hotel Mogren –  nezaobilazna tačka u turističkoj ponudi Budve

Za hotel Mogren, turistička sezona 2018. pamtiće se po brojnim novitetima. Nakon adaptacije Gradske kafane, hotel Mogren dočekao je goste u novom redizajniranom izdanju sa unapređenom gastronomskom ponudom ali i nizom kulturno zabavnih dešavanja na terasi pop up restorana „Makarul“.

Muzički koncerti Zorice Kondže, klape „Cambi“, Vanne, Kaliopi,  doveli su brojne turiste i meštane na najlepšu  terasu u gradu. U nastupajućoj turističkoj sezoni ovakav muzički program biće nastavljen u istom stilu. U odnosu na prethodnu godinu počeće znatno ranije, pa  već sredinom juna meseca ljubitelji dobrog zvuka mogu očekivati prvi koncert velike regionalne zvezde.

Gradska kafana – novi sjaj na istom mestu

koja je bila mala da smesti sve one koji su hteli da uživaju u prelepom ambijentu, odličnoj muzici, domaćoj i interanacionalnoj kuhinji.

Pop – up restoran „Makarul“ – sasvim nova priča na food sceni Crne Gore

Pop – up restoran “Makarul”, na prvom spratu hotela “Mogren”, prvi je pop -up restoran u Crnoj Gori. Koncept pop-up restorana je specifičan, prenosan – zasniva se na tome da je “restoran danas tu a sutra na ko zna kom mestu”.

U pop – up restoranu „Makarul“ fokusiraju se na esenciju restoraterstva: ono što je na tanjiru, doživljaj ukusa koji je rezultat posebnog načina pripreme hrane i pažljive selekcije namirnica. “Makarul” inauguriše nove trendove u kulinarstvu i restoraterstvu.  Pažljivo selektovane dominantno lokalne namirnice, moderni, ali i inovativni načini pripreme, utemeljeni u tradiciji, generalni je pristup kulinarskoj ponudi ovog najvećeg iznenađenja novijeg datuma na food sceni Crne Gore.

Filetirana riba, tartari i karpaći, plodovi mora, najbolji delovi crvenog mesa, domaće lokalne testenine i poslastice spremljene po lokalnim receptima, temelj su ponude. Kao u svim fine dining restoranima, broj jela na meniju je ograničen – cilj je pružiti najbolje iskustvo. Restoran je inače dobio ime po makarulama, vrsti lokalne pašte. Od davnina, generacije i generacije žena u Paštrovićima prave makarule.

Restoran Pjaca – jedinstveni mediteranski kutak hotelskog kompleksa Slovenska plaža

Kada se pomene Budva, jedna od prvih asocijacija  pored peščanih plaža i plavog mora, svakako je Hotelski rizort „Slovenska plaža“, koji je već preko tri decenije prisutan na crnogorskom tržištu i svojevrsni je brend Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ u čijem sastavu posluje. U srcu ovog malog „mediteranskog grada“ raznolikih sadržaja i negovanih zelenih površina, nalazi se restoran „Pjaca“. Šarmantan ambijent ovog kutka Slovenske plaže, privući će vas već na prvi pogled, a ljubazni domaćini i odlična gastronomska ponuda učiniće da ovo postane nezaobilazno mesto prilikom posete Budvi.

Na meniju restorana „Pjaca“ dominiraju jela iz mediteranske kuhinje – sitna pržena riba, domaće lignje, tuna, morski plodovi, školjke kao i domaća pašta: makarule, papardele i strozzapreti. Posebnost gastro užitku daje i specijalan način serviranja jela – u Pjaci ćete određenu hranu jesti iz neobičnih šerpica, što ukupnom doživljaju daje poseban pečat i toplinu.

Ono što Pjacu izdvaja od drugih restorana i čini njenu ponudu jedinstvenom, svakako su i večernje svirke omiljenog muzičara Zlopija.

Kada se sve sabere, onda i ne čudi što se u Pjaci  tokom celog leta traži mesto više i što joj se gosti uviek rado vraćaju i biraju je, kada sa dragim ljudima žele da proslave rođendane, veridbe, kumstva i brojne druge važne životne momente.

Palas i Castellastva – autentičan odmor u Petrovcu

U srcu malog primorskog mesta nadomak Budve – bajkovitog Petrovca, nalaze se hoteli Palas i Castellastva. Ove hotele „Budvanske rivijere“ karakteriše atraktivna lokacija u blizini mora, okruženost prirodnim zelenilom, komfor, gostoprimstvo i jedinstven ugođaj koji se pamti.

U hotelu Palas osim standardnih hotelskih sadržaja, posebno se izdvaja izuzetna gastronomska ponuda pop up restorana „Makarul“, zatim  moderan i savremeno opremljen wellness&spa centar sa zatvorenim i otvorenim bazenom, kao i dečija igraonica. Uz predivne zalaske sunca i pogled na ostrva Katič i Sveta Neđelja, Hotel Palas biće pravi izbor za odmor i predah od svakodnevnice.

Hotel Palas je takođe poznat kao idealno mesto za venčanja o čemu svedoči i prestižno priznanje „World Luxury Hotel Awards“ koje je svrstalo ovaj hotel u top 1 luksuznu destinaciju za venčanja. Hotel je pogodan i za MICE turizam – organizaciju kongresa, seminara i drugih događaja.

Hotel Castellastva, svojim modernim enterijerom mediteranskog stila odiše posebnom  svežinom i udobnošću. Okružen borovima i maslinjacima, biće prava oaza za prijatan i ugodan boravak.

Hotel je kategorisan sa 4*, poseduje 171 sobu i 14 deluks apartmana, mini wellnes  sa finskom saunom, parnim kupatilom i modernom teretanom. U sastavu hotela su otvoreni bazen sa barom i dečija igraonica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *