Nekategorizovano

Veličanstvena promocija i priznanja za Biseru Veletanlić

Veličanstvenom promocijom CD-a i ploče legendarna umetnica Bisera Veletanlić obeležila je 55. godina umetničkog stvaralaštva. Brojni mediji, prijatelji i poštovaoci ove muzičke dive, okupili su se na Sajmu medija i knjiga u Beogradu i dugim aplauzom pozdravili karijeru koja ostavlja zlatni trag u vremenu, poželevši velikoj umetnici još mnogo večnih pesama i koncerata.

Tom prilikom prikazan je kratak film koji govori o Biserinom muzičkom putu, saradnicima i nezaboravnim pesmama, koji su pratili snimci njenih nastupa i fotografije od samih početaka do danas. Prisutni su imali priliku da vide i novi spot za pesmu Arsena Dedića “Što još niko nismo dali”. Posebno veličanstven trenutak bio je kada su uz zvuke večnog hita Zlatni dan, Biseri dodeljena dva velika priznanja. Naime, PGP RTS dodelio joj je Zlatnu ploču, a Jugoton Croatia Records Posebno priznanje za jedinstveno muzičko stvaralaštvo.


Na promociji su govorili direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac i direktor PGP-a Vladimir Graić, a  prisutnima se obratio i Kornelije Bata Kovač koji je zajedno sa umetnicom ovu veliku muzičku priču upisao u sve muzičke antologije ovih prostora. Najveće oduševljenje izazvalo je Biserino obraćanje ljudima, koji su zajedno sa njom obeležili veliki jubilej.
Promociji je prisustvovala i velika umetnica Senka Veletanlić, hrvatski ambasador Gordan Bakota, državni sekretar Aleksandar Gajović kao i mnoge ličnosti iz sveta umetnosti i javnosti.
Na ovom nezaboravnom događaju promovisan je CD koji donosi samo neke od najvećih hitova koje je Bisera Veletanlić snimila za PGP RTS i onih festivalskih iz arive Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa. Taj muzički album objavile su zajednički dve najveće diskografske kuće u regiji Jugoton Croatia Records i PGP RTS. Zatim  je ove naše prostore osvojila sada već čuvena ljubičasta ploča, luksuzno izdanje Croatia Recordsa. Ovaj muzički projekat mnogi su nazvali pravim diplomatskim potezom u umetnosti, a svakako je to značajan potez i u diskografiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *