Nekategorizovano

„Džepna opera“ u BW Galeriji

U okviru inicijative KVART Belgrade Waterfront, ljubitelji opere uživaće u čuvenim arijama i duetima Donicetija, Pučinija, Belinija, Lehara, Bizea

Beograd, 29. novembar 2019. – Koncert „Džepna opera“,na kojem će posetioci moći da uživaju u poznatim operskim arijama i duetima, biće održan u ponedeljak, 2. decembra 2019. u 19:30 sati u BW Galeriji (Karađorđeva 48) u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront.

„Džepnu operu“ čine najpoznatija dela Donicetija, Pučinija, Belinija, Lehara i Bizea, koja će izvoditi prvaci opere ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu: Jasmina Trumbetaš, Sanja Kerkez, Dejan Maksimović i Marija Jelić. Ugođaj će upotpuniti klavirska pratnja Zafire Alizade i Mine Ristić, a ceo koncert odigraće se pod rediteljskom palicom Aleksandra Nikolića.

Iskoristite priliku da započnete nedelju upoznajući se sa najlepšim notama klasične muzike ili obnavljajući gradivo nekih od najpoznatijih libreta u jedinstvenom prostoru jednog od najlepših beogradskih zdanja.

Događaj organizuje Umetničko udruženje JeNejArt, ulaz je besplatan, a koncert se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. 

Cilj inicijative KVART Belgrade Waterfront je da podrži srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno zražavanje. Kao jedan od budućih nosilaca kreativne energije u Beogradu,
program će okupljati slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i brojne druge umetnike i inovatore, čiji rad će predstavljati sinergiju sa novom gradskom oblašću na obali Save.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *