Nekategorizovano

Gledajte “Vodič kroz dijabetes”

Emisija „Vodič kroz dijabetes“ ima misiju da upozna i informiše gledaoce o jednoj od najrasprostranjenijih nezaraznih bolesti 21. veka. Dijabetes pogađa sve strukure stanovništva,  a prema podacima u svetu je registrovano više od 415 miliona osoba obolelih od dijabetesa, a procena je da će broj obolelih do 2040. godine biti veći od 642 miliona. U Srbiji je registrovano nešto više od 700. 000 osoba sa dijabetesom i taj broj se iz godine u godinu uvećava. O uzrocima nastajanja dijabetesa, simptomima, načinima lečenja i prevenciji bolesti još uvek se ne zna dovoljno.

U emisiji „Vodič kroz dijabetes“ gosti su stručnjaci uz različitih oblasti. U redovnoj rubrici „Moja priča“ gosti su osobe sa dijabetesom koje pričaju o svom iskustvu sa akcentom da život sa dijabetesom uz adekvatnu kontrolu i podršku najbližih ne gubi na kvalitetu.

Autor i voditelj emisije je Olivera Stefanović – Stanković koja smatra da je ovaj projekat doprinos društvu u podizanju svesti  kada je reč o prevenciji. „Vodič kroz dijabetes“ prikazuje se na televiziji Studio B petkm u 21.30h, repriza je nedeljom od 12:10 h i emituje se na 49 lokalnih tv stanica kao i na youtube kanalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *