100% prirodno Dobra hrana

Kako su domaccini oduševili Beograđane?

Ovogodišnji, drugi po redu Ilustrofest pored predivnih radova mladih ilustratora iz celog svete obeležila su i jedna tradicionalna srpska kolica – puna najlepših tradicionalnih i svetskih zalogaja, sada već čuvenog domaccini-ja.

Prenosimo vam inspirativnu porodičnu priču o domaccini-ju:

Početkom 90-tih godina teško vreme zahvata, Titovi proleteri, kako oni šaljivo nazivaju oca, i majku, zanatliju i trgovkinju, odlučuju da “uplove u vode preduzetništva”. Seosko poreklo, tradicija u proizvodnji hrane, uzgoju žitarica i životinja, obradi zemlje, vodila ih je ka ideji da započnu proizvodnju hrane u gradu i tada otvaraju mesaru Čačku.

Nije bilo znanja i prilika za širenje posla. Ulagali su u decu, da bi ona jednog dana, lakše, sa više znanja, a manje “snage”, ostvarili porodičnu želju. Usledio je period inflacija, pojave trgovinskih lanaca i mali porodični posao nije napredovao. Međutim prošla je decenija, deca su stasala i došlo je vreme za nove izazove. Taj izazov se zove Domaccini.

Mudar čovek, sa početka priče, ponosan i zadovoljan, reče širite krila, letite visoko, ali ne previsoko, ostavite prostora da i vaši ptići polete, da dodirnu komadić neba više od vas, i u tom nadletanju osetićete ovo što ja osećam danas. Srećno deco!

Deca vrednih ljudi, uz podršku stručnih i pametnih saradnika, dizajnera, marketing stratega i tima ljudi koji su stvaraoci savremenog tržišta, osmislili su moderan koncept porodičnog preduzetništva.Tako je nastao DOMACCINI. Uverite se i sami u kvalitet organskih proizvoda iz srca Srbije. https://domaccini.rs/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *