Exterijer Kreativan prostor

Nameštaj koji obećava udobnost i savremen dizajn

Fabrika nameštaja Tahirović je osnovana 1990. godine u Novom Pazaru kao fabrika za proizvodnju tapaciranog nameštaja. Intenzivan razvoj preduzeća započeo je 1994. godine izgradnjom moderne fabrike za proizvodnju tapaciranog nameštaja sa najsavremenijom opremom i tehnologijom.

Tokom dve decenije nameštaj Tahirović postao je sinonim za kvalitet, udobnost i lep dizajn, ne samo u Srbiji već i u celom region.

Komadi nameštaja koji prate najsavremenije trendove u dizajnu enterijera, kreirani sa posebnom pažnjom postali su zaštitni znak kompanije Tahirović. Dizajn odiše prijatnim bojama, svedenim linijama i zanimljivim oblicima, stim da udobnost i anatomija sedenja ne izostaju.

Tahirovići su vodili računa da njihove garniture, fotelje, stolice, stolovi, ormari, komode, i sav ostali nameštaj koji imaju u ponudi budu izrađeni od isključivo najboljih materijala.

U inspirativnom razgovoru koji smo vodili sa vlasnicom Nevzetom Tahirović dobili smo neke zanimljive savete kako da kuća postane dom pun topline i dobre energije. Ona je žena koja svoju snagu nalazi u porodici i bojama. Svoj posao predavača likovne umetnosti i rad u ateljeu smatra najvećim blagom, a njenu strast ka umetnosti preliva na nameštaj.

Zahvaljujući Nevzeti, prodajni saloni Tahirovića izgledaju kao prave galerije modernog dizajna. U ponudi su oni veliki komadi – trosedi, fotelje, stolovi ali i oni manji, kućni aksesoari koji čine kuću toplim domom – ognjištem porodičnog života.

Nevzeta nam jeu razgovoru  dala jedan savet:

“Tržište je preplavljeno nameštajem, tako da svako može naći nešto za sebe. Ja volim kombinaciju ili eklektiku stilova – minimalizam u kombinaciji sa nekim stilom, npr. jednostavan, udoban i moderan nameštaj ravnih linija u toplim bojama, gde su svi principi dobrog dizajna prisutni. Da bi se izbegla monotonija, enterijer treba razbiti komadima nameštaja, kao što je oslikana stilska fotelja, lampa, oslikani dekorativni jastuk, luster i dobre slike i tako povezati celu priču. Detalji su ti koji daju pečat celom enterijeru, ali treba imati meru u svemu, jer je linija između umetnosti i kiča veoma tanka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *