Nekategorizovano

U SIGURNIM RUKAMA: SUPER-TATE OTKRIVAJU KOJI SU PROIZVODI ZA NEGU KOŽE DECE NAJMOĆNIJA ZAŠTITA

LA ROCHE-POSAY LIPIKAR – PODRŠKA ZA SNAŽNIJU PORODICU

Brend La Roche-Posay aktuelnom Lipikar kampanjom podstiče ravnopravno roditeljstvo i ističe – i tata je heroj. Ko su tate superheroji na društvenim mrežama i kako su se oni snašli u toj ulozi – otkrivamo u nastavku

Mart, 2021. Bezuslovnu ljubav i podršku intuitivno vezujemo za majčinsku ulogu, a prethodna godina je dala više prilika i tatama da postanu omiljeni heroji svojim mališanima.  Uloga tate u savremenoj porodici se u značajnoj meri promenila i istakla ravnopravnu ulogu oca u odgoju deteta. Partnersko roditeljstvo, kao i značaj očinske figure i pomoći mami i bebi od prvog dana bebinog života otvara nove potencijale za razvoj deteta, kao i međusobnog odnosa svih članova porodice. I zato brend La Roche-Posay ovoga puta misli i na „snažniji pol“, pozivajući sve tate da budu super-heroji svojim mališanima.

Uloga tate je da voli, zagrli, podrži, ohrabri i zaštiti svoju decu, ali i da zajedno sa njima uživa u svakodnevnim aktivnostima i ritualima poput pripreme omiljenih obroka, čitanje pred spavanje, osmišljavanje novih igara, ali i da pruže zagrljaj koji miluje i štiti. Baš kao i deci, i koži je potreban zaštitnik – La Roche-Posay Lipikar Baume AP+Mrevitalizirajući balzam sa trostrukim dejstvom pomaže vraćanju ravnoteže mikrobioma kože, trenutno smiruje kožu i deluje protiv svraba, hrani je i obnavljan njenu barijeru. Formulisan je za bebe, decu i odrasle sa vrlo suvom kožom sklonoj ekcemima ili alergijama, zbog čega predstavlja idealnog saveznika cele porodice.

Uloga tate – pružiti deci osećaj sigurnosti

Kako se tate snalaze u ulozi roditelja, koje „trikove“ koriste da bi svojim mališanima ulepšali dan, veče, na koji način ih štite – od mraka, „babaroge“, ali i koji La Roche-Posay proizvodi za negu kože cele porodice su postali njihovi najpouzdaniji saveznici i zaštitnici, naročito kada je koža njihove dece suva i kada ih to boli, peče ili svrbi  – pitali smo tate koji su aktivni na društvenim mrežama.

Strahinja Ćalović

„Moja deca smatraju da sam njihov heroj zato što sa njima provodim dosta vremena ali to vreme provodim na istom nivou na kom su oni. Ako su oni Patrolne šape, i ja sam deo tima. Ako su oni Blejz i mašine, i ja sam isto to. Rituali su, takođe, veoma bitni, kako za njih, tako i za mene, tada postajemo još povezaniji, kao, na primer, kada izmišljam priče pred spavanje i vadim mrak iz džepa, ili kada ih mama kupa, a ja jedno po jedno sušim i mažem sada već tradicionalno Lipikar Baume AP+M. Može to i mama, ali ja to smešnije radim, bar tako oni kažu“, bio je iskren Strahinja Ćalović,  autor Tatinog dnevnika, jedne od najpopularnijih roditeljskih stranica na Instagramu.

Da je gotovo svakom detetu tata uzor koji herojski kroji budućnost tokom odrastanja, ali i koji u najmlađim danima daje korisne savete koji će služiti i kasnije, kada i sami postaneu roditelji, potvrđuje još jedan tata na društvenim mrežama i ističe da i nije teško biti superheroj uz podršku Lipikar proizvoda.

Vlada Savić

„Kada sam kao mali posmatrao svog oca on je za mene uvek bio veliki, svemoćan, nepobediv, čovek koji je sve mogao – pravi superheroj. Uvek sam mislio „takav ću tata biti ja jednog dana”. Onda porasteš dobiješ devojčicu i kreneš da učiš nove stvari, da lakiraš nokte, pleteš pletenicu, nacrtaš jednoroga, ali i  imena svih baletskih pokreta. Zapravo, naučiš da razumeš, voliš i brineš. A briga često nije samo “da li je sita” ili “da li je nešto boli” već podrazumeva i sve male rituale nege koje savladaš tako lako jer imaš podršku koja ti brzo i kvalitetno rešava problem. Jedan od takvih saveznika naše porodice je Lipikar Baume AP+M koji nam uspešno rešava problem suve kože sklonoj ekcemima ili alergijama koje ima naša ćerka. Ona sada veruje da sam ja njen superheroj jer imam moć da njena koža postane mekana i nežna“, istakao je Vlada, osnivač Kids Room Concept radnje za mališane, koji zajedno sa svojom suprugom Ljubom stoji iza popularne Instagram stanice @vlada_ljuba.

Poznat po svojim avanturama, Filip Milosavljević, vlasnik turističke agencije, koji u pratnji svoje supruge i tri ćerkice putuje svetom, tokom čestih klimatskih promena ne brine o nezi kože svoje dece, jer je napravio pravi izbor i svoje poverenje poklonio – Lipikar proizvodima.

Trudim se da deci obezbedim ceo svet – da vide dok su male i da iskuse što više da bi kasnije, kada porastu, mogle same da donose odluke i da se snalaze u različitim situacijama. Nastojim da ih povedem sa sobom na što više zanimljivih putovanja i da dožive različita iskustva. Kako dosta vremena provodimo na suncu, i u avionima, proizvode iz Lipkar linije koristimo kako bi njihova koža ostala zaštićena“, kaže Filip, čiji Instagram poručuje da je zaista moguće osvojiti Celi svet.

Glas dermatologa – preporuka za bolji život kože dece sklone atopiji

Osobe sa atopijom imaju oslabljenu funkciju zaštitne barijere kože i hiperaktivan i neuravnoteženi imunološki sistem – koža im je suva, osetljiva i veoma reaktivna. Kako je atopijski dermatitis hronična upalna bolest kože upitali smo prof. dr Dušana Škiljevića – šta možemo učiniti kako bismo je izlečili.

„Atopijski dermatitis je danas verovatno najčešće oboljenje dečijeg uzrasta, te oko 20-25% dece ima neki njegov oblik. Osim lekova, postoje i saveti i preporuke koje dermatolozi prenose roditeljima, a tiču se identifikacije i izbegavanja faktora koji izazivaju nalete zapaljenja. Na primer, emlijentni kremovi, a često i uljane kupke, predstavljaju osnov ne samo nege kože, već i lečenja atopijskog dermatitisa, pa ih i zovemo emolijentnom terapijom. Zato je za pranje tela najbolje koristiti preparate bez sapuna – poput Lipikar Syndet AP+, jer emolijentni kremovi imaju kompleksnu strukturu koja je prilagođena strukturi kože, kako u hemijskom pogledu, tako i po održavanju odgovarajućeg sastava mikrobioma, a svi preparati koji se koriste, naravno, moraju da budu niskog alergijskog potencijala“, istakao je prof. dr Dušan Škiljević.

Kako se u svom dugogodišnjem radu često susreće sa decom koja imaju atopiju, ali i roditeljima, upitali smo ga šta kaže njegova praksa – ko od roditelja više vodi računa o zdravlju dečije kože.

„Kao i u ostalim segmentima, polovi teže da se izjednače, tako da se i svakodnevne obaveze oko dece sve više ravnopravno dele. A svi aspekti detetovog razvoja i odrastanje, pa i nega kože, jesu obaveza ali i privilegija oba roditelja“, dodao je on.

Lipikar – pouzdan #ZaštitnikTvojeKože

– U potrazi za rešenjem protiv brojnih kožnih problema kao što su atopijski i seboreični dermatitis, psorijaza, ekcemi, akne i drugi, dermokozmetički brend La Roche-Posay razvio je inovativne preparate koji imaju probiotička svojstva i omogućavaju rast preko 500 različitih bakterija.

Lipikar Baume AP+M povećava broj probiotskih bakterija na koži, što je ključni uslov za tretiranje infekcija i zapaljenja i najbrži put do zdrave kože. Poboljšan sastojkom microresyl, ovaj preparat ima trostruko dejstvo – trenutno umiruje nadraženu kožu, smanjuje suvoću i svrab.

– Nakon jednog meseca upotrebe Lipikar Baume AP+M 82 odsto pacijenata potvrdilo je da nemaju vraćanje simptoma oboljenja, dok je kliničko ispitivanje na 51 osobi (odrasli i deca) tokom 2 nedelje upotrebe Lipikar Syndet AP+ i Lipikar Baume AP+M pokazalo da je svrab smanjen za 41 odsto[1].

[1] Klinička studija na 50 ispitanika. Rezultati kliničke studije za upotrebu u rutini nege zajedno sa LIPIKAR Syndet AP+ proizvodom za pranje tela.

Svi proizvodi iz Lipikar ponude, usmereni su na jačanje prirodne kožne barijere i vraćanju narušenog balansa u mikroflori površinskih slojeva kože, oni podsticajno deluju na razvoj željenih bakterija, koje su u zdravom stanju prisutne na koži i potrebne u borbi sa štetnim mikroorganizmima iz spoljnog sveta.


Lipikar Baume AP+M 400ml preporučena informativna cena: 2.765,53 RSD

Lipikar Baume AP+M 200ml preporučena informativna cena:   2.118,10 RSD

Lipikar Syndet AP+ 200ml preporučena informativna cena: 1.410,29 RSD

Lipikar Syndet AP+ 400ml preporučena informativna cena: 2.139,89 Din.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *