Nekategorizovano

Škoda objavila skice nove verzije modela FABIA MONTE CARLO

ŠKODA AUTO je objavila nekoliko zvaničnih skica dizajna, nudeći prvi pogled na novu FABIA MONTE CARLO. Sportska varijanta debitovala je pre jedanaest godina u drugoj generaciji modela FABIA. Crni MONTE CARLO elementi s potpisom pokazuju znatno emotivnije linije i dinamične proporcije četvrte generacije modela FABIA. Elementi u karbon stilu i crvene ukrasne trake daju sportski pečat enterijeru.

Skica eksterijera nove ŠKODA FABIA MONTE CARLO pokazuje kako prepoznatljivi detalji ove verzije modela poboljšavaju emotivan dizajn i dinamičan izgled. Okvir ŠKODA rešetke ima istu crnu završnu obradu kao i spojler na ekskluzivnom prednjem braniku koji karakteriše velika usisna cev vazduha. Difuzor u sportskom zadnjem braniku i natpisi na vratima prtljažnika takođe su u crnoj boji, kao i kućišta spoljašnjih retrovizora, okviri prozora, bočni pragovi i zadnji spojler; na krilima se nalaze oznake MONTE CARLO.

Unutrašnjost je pretežno crna. Sportska sedišta podesiva po visini imaju integrisane naslone za glavu, dok trokraki multifunkcionalni sportski volan nosi oznaku MONTE CARLO. Obruč volana, ručna kočnica i ručica menjača su obloženi kožom i imaju crne šavove. Elegantni crveni naglasci pojavljuju se na presvlakama sedišta i vodoravnom obrubu komandne table, na centralnoj konzoli i na kvakama vrata. Elementi u karbon stilu ističu naslone za ruke prednjih vrata i donji deo instrument table.

Sportski ŠKODA modeli nose oznaku MONTE CARLO od 2011. Njihovi crni elementi karoserije, sportski dizajn enterijera i proširena standardna oprema podsećaju na uspehe koje je postizao brend ŠKODA na legendarnom Monte Carlo reliju. ŠKODA je ovu varijantu opreme predstavila pre jedanaest godina za drugu generaciju modela FABIA. Kasnije će se proizvoditi i verzija MONTE CARLO za njegovog naslednika, kao i za CITIGO, YETI i RAPID SPACEBACK. ŠKODA trenutno nudi modele SCALA MONTE CARLO i KAMIQ MONTE CARLO, a uskoro će proširiti ponudu na novu četvrtu generaciju modela FABIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *