Nekategorizovano

Odabir profesije

Pre nego što drugi semestar osvoji vreme studenata Medika zdravstvene škole stukovnih studija, neka iskustva iz predhodnog perioda želimo da podelimo sa onima koji razmišljaju o upisu na jedan od ponuđenih smerova.

Studenti su pokazali da i u vreme korone postoji veliko interesovanje za teorijsko znanje koje je neophodno kako bi se dalji rad i studiranje spojilo sa praksom. Za one koji razmisljaju o upisu a nisu u radnom odnosu učenje i praksa koju nudi Medika daje mogućnost da jednog dana po završetku studija otvore sopstveni privatni biznis. Imajući u vidu da država sve više podržava mlade ljude, a da je profesija fizioterapeuta posle korone jedan od važnih elemenata za oporavak razmišljanja u tom pravcu realno obećavaju.

Kada je reč o Medika programima osnovni zadatak škole je prenošenje najnovijih naučnih i stručnih teoretskih i praktičnih znanja i veština iz oblasti strukovne zdravstvene profesije, i to u okviru dva studijska programa: Strukovna medicinska sestra. Strukovni fizioterapeut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *