Nekategorizovano

Za šta ćete ove godine stvarno imati vremena?

Prošlo je nekoliko nedelja i nekoliko ponedeljaka od početka godine. Nametnuli ste sebi velika očekivanja i do sada gotovo ništa niste realizovali? Nova dijeta, novi fitness izazovi, čitanje knjiga, vreme za porodicu i prijatelje…

Za početak osvestite da nigde ne kasnite i zaista imate vremena. Prvi dani proleća donose sunčane i toplije dane unoseći svežinu, lepu energiju i pokretački nagon. Odvojite pet minuta samo za sebe u miru i tišini, skuvajte jednu domaću kafu i preispitajte svoje prioritete. Osećaj topline i laganog buđenja koji donose prvi gutljaji jutarnje kafe zaista će razbistriti um i olakšati donošenje bilo koje odluke.

Nemojte biti prestrogi prema sebi

Ukoliko lako upadate u samokriticizam treba da znate da se dobre odluke i ispravni obrasci ponašanja mnogo lakše donose kada ste rasterećeni, motivisani i nadahnuti pozitivnom energijom. Novogodišnje rezolucije ostaju zapisane na papiru upravo zato što se najčešće fokusiramo na ono što nemamo i što nam nedostaje, za šta moramo da uložimo dodatnu energiju pa i da se pomučimo. Krenite od malih stvari i videćete koliko upravo one čine bitnu razliku na kraju dana.

Nađite vremena za drage ljude

Koliko god bili zauzeti, potrudite se da nađete vremena za osobe koje volite. Svakodnevno imate sastanke, poslovne izazove a vaš partner, roditelji i prijatelji pružaju vam maksimalnu podršku i razumevanje. Ipak, upravo to vreme sa dragim ljudima napuniće baterije, uliti dobru energiju i osećaj pripadanja i ljubavi koji nam je svima potreban. Uz prepoznatljivu poruku “Hajde da imamo vremena” Grand kafa je nastavila da nas podseća na važnost vremena koje odvajamo za naše najmilije makar to bilo i samo pet minuta uz šoljicu prve jutarnje kafe.

Budite primer drugima

Način da motivišete kako sebe tako i ljude u vašoj okolini jeste da pričate o novim navikama koje želite da uvedete u vaš život. Bilo da je to šetnja pre posla, raniji odlazak u krevet ili neka društvena aktivnost, kao što je vikend van grada sa prijateljima, “javno obavezivanje” će vas naterati da odluke sprovedete u delo. Ukoliko na ovaj način dodatno motivišete prijatelje da vam se pridruže – vaša misija je duplo uspešna.

Uvek pronađite makar 5 minuta za sebe

Toliko je tekstova, medijskih objava sa receptima kako da negujemo sebe, volimo sebe više ili pak ne zanemarujemo svoje zdravlje i preglede. Za početak, biće dobro ukoliko nađemo vreme za sebe, svojih 5 minuta tišine i mira u kojima ne radimo apsolutno ništa. Ispijamo kafu uživajući u intenzivnoj aromi, mirisu koji se širi kroz prostoriju i toplini omiljene šolje. Za prave stvari nam nije potrebno mnogo, samo nekoliko minuta bez distrakcija uživajući u svakom gutljaju koji nas razbuđuje, daje nam novu, pokretačku energiju i miluje naša čula.

Ne morate da čekate početak meseca, ponedeljak ili neki specijalan datum počnite od danas i već ste učinili veliku promenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *