Nekategorizovano

KAKO ODABRATI PRAVE KOZMETIČKE PROIZVODE ZA DECU I BEBE

Roditelji su istinski zaštitnici svoje dece. Kada su mali naša pažnja je preokupirana njihovim ponašanje, promenama u ponašanju, delovanjem, kao i fizičkim promenama. Radujemo se gledajući ih kako odrastaju u zrele i sposobne ljude. Najvažnije nam je da budu zdravi i čak i mala neredovna situacija nas tera da maksimalno preduzmemo sve mere predustrožnosti. 

Problem sa kojim se suočavaju roditelji male dece danas jeste atopijski dermatitis. Zapravo, ovo kožno oboljenje je pre bilo značajno ređe, a danase se javlja kod svakog trećeg deteta. Faktor većinski jeste genetika, ali svakako i nezdravo okruženje u kojem svi mi odrastamo i živimo

ŠTA NE SMETE KORISTITI OD PROIZVODA? 

Pre nego što počnemo sa nabrajanjem kvalitetnih proizvoda koje treba da koristitie za vaše bebe, prvo ćemo navesti proizvode koje nikako ne smete. Na prvom mestu tu su sapuni koji ne odgovaraju bebinoj koži. Dobro se informišite pre nego li kupite sapun, koji nije ispitan. Naravno vodite računa o detardžentu i omekšivaču, kada ih koristite za nešto bebino. Zatim, vodite računa o namirnicama koje vaša dete jede. Neke namirnice mogu da izazovu problem, a to su na primer kikiriki, citrusi, riba, kraljve mleko i slično. 

Pored proizvoda koje treba izbegavati, treba da obratite pažnju i da se vaše dete ne znoji previše, da nije pod nekom vrstom stresa, kao i da vodite računa o naglim promenama temperature. 

BIRAJTE MEDICINSKU KOZMETIKU 

Jako je važno da birate medicinsku kozmetiku, zato što je ona ispitana. To bi ujedno značilo da kozmetiku za vašu bebu treba da birate u apotekama, gde ćete sigurno imati podršku stručnog lica, koje će vam pomoći da nađete najbolje moguće rešenje. 

KOZMETIKA NA PRIRODNOJ BAZI 

Vrlo je važno, ako ne i najvažnije da kozmetika za bebe i decu bude na prirodnoj bazi. U prirodi se nalazi svaki lek, zato i treba da težimo da delamo u skladu sa prirodom. Za atopijski dermatitis veoma su dobri proizvodi koji sadrže na primer ulje semenki divlje borovnice. Naime, to ulje važi za jedno od najboljih za ljudsku kožu. Naime, to ulje ima savršen odnos esencijalnih masnih kiselina u sebi, a to su i omega-3 i omega-6 maskne kiseline. Ove kiseline pomažu da se regeneriše površinski sloj kože i sprečava gubitak vode kroz kožu. Takođe, dobra komponenta u proizvodima za bebe jeste i ovas, jer on pomaže da se koža smiri, odnosno da se smiri zapaljenje, crvenilo i svrab, koje je veoma poznato kod atopijskog dermatitisa. Jedan od proizvođača koji koristi sve ove sastojke jeste i BabyMed kozmetika, pa bi trebalo sledeći put kada birate kozmetiku za vašu bebu da obratite pažnju na njih. 

KOZMETIKA NE SME SADRŽATI ALKALIJE I SAPUNE 

Kozmetika za bebe nikako ne sme da sadrži bilo kakve sapune i alkalije. Ne sme da bude jaka, tako da detetu suze oči tokom pranja ili da ga peku. Takođe, svi elementi koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima ne smeju da imaju bilo kakvo loše dejstvo. 

PROIZVODI KOJI SADRŽE PANTENOL 

Jako je važno i prisustvo pantenola u kozmetici za decu, a BabyMed kozmetika ga i te kako koristi. Pored pantenola ova kozmetika sadrži i vitamine, shea butter, zatim cink-oksid. Sve ovo doprinosi da se poboljša zaštitna barijera kože bebe i na taj način ojača. 

Najvažnije od svega jeste da je kozmetika za bebe proverena, a ta titula svakako ide BabyMed kozmetici, jer se dugi niz godina primenjuje u porodilištima, patronažnim službama i to ne samo na našim, veći na mnogim drugim tržištima. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *