Nekategorizovano

Za leto koje će Vam izmamiti osmeh: Grčka ili Albanija?

Vreme za odmor prosto kao da privlači zvuk mora, talasa, plaža i sveukupnog uživanja pod otvorenim nebom praćenim sunčevim zracima. Leto je idealno godišnje doba za odlazak na primorsku obalu, u skladu sa željama, potrebama i naravno raspoloživim budžetom. Iako je Grčka i dalje jedna od vrlo preferiranih destinacija za turiste iz Srbije, u velikoj meri popularnost stiče i ne tako daleka zemlja – Albanija. Priprema kofera u kojima će se ispisivati najdraže uspomene i nizati ambiciozna iskustva, počinje odlukom o destinaciji, terminima i obavezno načinima prevoza do željenog odredišta. 

Da bi se putovalo potpuno relaksirano i bez stresa uzrokovanog višečasovnim upravljanjem vozilom, gužvama, čekanjem i visokim letnjim temperaturama, uvek se savetuje rezervacija termina kod renomiranih prevoznika. U tom smislu, izbor može biti kombi prevoz putnika Putuj udobno, uz koji se dobija sigurna i komforna vožnja bez obzira na broj pređenih kilometara, kao i dovoljan broj mesta za osećaj odmora i opuštenosti. Često se ova opcija bira upravo za odlazak na letovanje u Grčku ili Albaniju. 

Grčka ostrva okupana morem kao mesta za savršeni letnji odmor

Kada se analizira Grčka kao destinacija za letovanje mladih, porodica i mališana, ona je jedan od najpopularnijih izbora turista iz Srbije. Naime, iako je udaljena oko 800 kilometara i zahteva okvirno 10 časova vožnje, Egejsko, Jonsko i Sredozemno more na koja Grčka izlazi, bogata su brojnim poluostrvima, ostrvima i zalivima, koja krasi prozirno blistava morska voda i plaže kao sa najlepših razglednica. Atraktivna turistička mesta kao što su Halkidiki, Zakintos, Santorini, Tasos i mnoga druga kako ostrvska tako i kontinetnalna, stekla su neverovatnu popularnost na svetskom nivou. 

U Grčkoj je vrlo privlačna domaća kuhinja – čuveni giros, riba i suvlaki, zatim prestižna rakija – uzo, kao i nacionalna muzika idealna za opuštanje u večernjim časovima, dok fakultativni izleti garantuju nenadmašna iskustva. Mediteransko područje i topla, suva leta obezbeđuju idealno kupanje čak i u kasno proleće i raniji deo jeseni. Zbog svega navedenog, Grčka je savršen izbor za one koje vole ne samo da uživaju u čarima mora, već i da upoznaju ostrvske predele, stara utvrđenja, ali i mesta novije i moderne istorije. Uz kombi prevoz Putuj udobno rezervisaćete udobno mesto za neosetne časove vožnje do Grčke.

Albanija kao destinacija za letovanje koja osvaja srca današnjih turista

I dok su se nekada svi putevi birali ka dolasku na crnogorsko ili grčko primorje, Albanija na površini od blizu 29.000 kvadratnih kilometara, u modernom vremenu je ne tako redak izbor turista iz Srbije. Zbog prilično vlažne klime i nešto optimalnijih temperatura u odnosu na druga primorja, letovanje u Albaniji razmatra se kod ljudi svih generacija. Karakteriše je čista i lepa morska obala, kao i dosta povoljne cene ukupnog aranžmana. Izlazeći na Jonsko i Jadransko more, uz brojne luke, letovališta i plaže, Albaniju karakteriše udaljenost primorske obale od centara gradova. 

Najpoznatija mesta za koja je obezbeđen pouzdan i isplativ kombi prevoz Putuj udobno, jesu Drač, Ksamil, Saranda i Valona. Iako je primorski turizam u Albaniji tek u razvoju i porastu, karakteristično je da poseduje mnoštvo peskovitih plaža sa fantastično uređenom obalom i mestima za sjajan noćni provod, prenoćišta i obroke. Udaljenost od Beograda do Alabanije, tj. njene obale je nešto više od 590 kilometara, potrebno je između 7 i 8 časova vožnje, pa je idealan izbor za opušten odmor kombi prevoz. 

Odabir između destinacije Grčka i Albanija zasniva se na ličnim potrebama i željama, kao i finansijskim mogućnostima. Iako je Grčka nešto skuplji izbor i istovremeno udaljeniji, i danas je jedna od najpopularnijih za turiste iz Srbije. Pored toga, Albanija ima sve razvijeniji primorski turizam, divne plaže i odlične cene za svaki raspoloživi budžet. Zbog toga je predlog da se odabere mesto koje će pružiti sve benefite, dok je za obe varijante obezbeđen kombi prevoz putnika Putuj udobno po sjajnim cenama karti u jednom ili oba pravca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *