Gde ići?

Top 3 destinacije koje morate posetiti kada idete u Hrvatsku

Hrvatska je prelepa zemlja sa neverovatnom prirodom, plažama i kulturom. Od avanturističkih plaža na Jadranu do šarmantnih gradova i istorijskih znamenitosti, Hrvatska ima ponešto za svakoga. Donosimo Vam top 3 destinacije koje morate posetiti tokom svog boravka u Hrvatskoj.

Zagreb – glavni grad

Zagreb je jedinstven grad koji se ne može zanemariti kada planirate putovanje u Hrvatsku. Grad ima bogatu istoriju, bogatu kulturu i neke od najboljih restorana u zemlji. Prošetajte Tkalčićevom ulicom i otkrijte odlične kafiće i trgovine, posjetite Muzej Mimar i saznajte više o hrvatskoj umjetnosti ili se opustite u nekom od brojnih parkova, poput parka Maksimir. Relacija Beograd-Zagreb se auto prevozom prelazi za oko 4h tako da relativno brzo možete stići do Zagreba.

Dubrovnik – “Kraljica Jadrana”

Dubrovnik je drevna pomorska republika koja je sada pod zaštitom UNESCO-a. Grad se nalazi na obali Jadranskog mora i ima impresivne zidine i katedrale koje dominiraju gradom. Prošetajte Stradunom, glavnom ulicom starog grada, i uživajte u pogledu na more i okolne planine. Dubrovnik je takođe poznat po plažama kao što su Banje i Lapad, što ga čini odličnim mestom za letnje aktivnosti.

Plitvica Jezera – Nacionalni park

Plitvica Jezera jedinstveni su prirodni fenomen koji je Hrvatsku proslavio u celom svetu. Ovaj nacionalni park ima 16 prelepih jezera povezanih vodopadima i čine nezaboravan prizor. Istražite park i prošetajte mnogim stazama koje vode do jezera i vodopada. Ovo je odlično mesto za uživanje u avanturi i prirodi. 

Hrvatska je prelepa zemlja sa mnogo atrakcija koje vredi posetiti. Bilo da vas zanima kultura, priroda ili samo želite uživati na plaži i moru, Hrvatska ima za svakoga ponešto. Posetite Zagreb, grad bogate istorije i kulture, Dubrovnik, “Kraljicu Jadrana” sa neverovatnim zidinama i plažama, i Plitvička jezera, jedinstveni nacionalni park. Ukoliko se odlučite da posetite Hrvatsku i neke od pomenutih destinacija, kompanija Lux Line Prevoz Vam stoji na raspolaganju, tako da ne morate da brinete o prevozu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *