Dobra hrana Venčanja Wine club

 Venčanje u vinariji-više od čarolije

Gotovo da nema boljeg mesta za izgovaranje onog pravog (najslađeg) DA. Okruženje gde istina ,,leži“ u svakoj čaši i u svakom gutljaju uvek je savršen izbor. Ako razmišljaš ili si pak sigurna da želiš da uploviš u bračne vode, na onaj tradicionalan i posve formalan način: izgovarajući to sudbonosno DA svom izabranom partneru, pred vama dragim osobama,onda si na pravom mestu- stranicama gde se trenutno ,,bistri“ na temu lokacije venčanja.

Dakle: LOKACIJA, LOKACIJA I SAMO LOKACIJA. Istina, od nekud se mora početi sa pripremama, a savet plus je da po utvrdjivanju broja gostiju (imaj u vidu da je ovo jedan od prvih testova zajedničkog odnosa, u kontekstu kompromisnog odlučivanja, te se naoružaj strpljenjem) odmah izabrete i mesto gde će se venčanje dešavati. Ono će dalje, svojom temom i energijom, diktirati čitavu tematiku venčanja sve do same venčanice, bidermajera, pa i torte, ne ostavljajući ništa van kontrole, a naročito šampanj(u slučaju vinarijskog venčanja), kojim će se nazdravljati. Romantičan duh Provanse i Toskane je našao put do srca mnogih mladenaca sa ovih prostora, te ne čudi da izbor lokacije za venčanja, sve češće pada baš na vinarije, čija scenografija su sopstveni vinogradi, a u blizini prestonice. Bez mnogo čitanja(a sa naše strane pisanja) dalje, udobno se smesti, jer smo za tebe pažljivo birali predlog na ovu temu, ušuškan međ’ javom i snom.

MUST: Predlažemo ti, da pre nego što (vi=vas dvoje) napravite konačan izbor, zajedno sa svojim partnerom, posetiš  potencijalne lokacije, u vidu ,,produženog vikenda“ i tako iskusite svako moguće iskustvo svojih budućih gostiju.

Ali, (za slučaj da još uvek imaš dilemu oko lokacije)pre nego što pređemo na konkretan predlog, donosimo ti listu 5 benefita zbog kojih treba da izaberete baš vinariju, kao mesto VAŠEG venčanja:

1.Atmosfera Iz Snova

Vinogradi nude prirodnu estetiku koja će zadiviti vaše goste i stvoriti nezaboravne uspomene. Osetićete mir i spokoj koje vino i priroda, ruku pod ruku, uvek donose.

2. Besprekorno Vino

Venčanje u vinariji je pravi izbor za zaljubljenike u vino. I  idealno je i za goste koje čeka nezaboravno iskustvo.

3. Romantična Rekreacija

Vinarije često nude prelepe prostore za fotografisanje. Pored vinograda, tu su i stari podrumi, kameni zamkovi i panoramski pogledi. Sve ovo čini vinarije savršenim mestom za pravljenje ličnih venčanih fotografija, koje će evocirati uspomene na taj poseban dan, godinama posle.

4.  Intimno venčanje

Ako želite intimno venčanje sa najbližim prijateljima i porodicom, vinarija je odličan izbor: tu sve može da izgleda prisno, blisko, a istovremeno vrlo upečatljivo.

5. Savršen marriage- sparivanje vina i hrane

Znalci na ovu beskrajnu temu kažu da su savršen recept za adekvatno sparivanje vina i hrane, a u službi postizanja savršenog gastronomskog užitka, sledeće komponente: balans, harmonija i poštovanje prema ličnom ukusu i izboru.

Vinarija Verkat

Čarobno mesto na Fruškoj Gori gde se toče fina (čitaj: savršena) vina, gde se uživa u prirodi i gde se ljudima nudi najbolje od okruženju u kojem se nalaze. Priča Vinarije Verkat je potekla iz okrilja porodične proizvodnje vina, jednog posebnog užitka u službi povezivanja porodice i prijatelja, izletima u vinogradu i uvek iznova jedinstvenom uživanju baš u vinu koje su proizveli.

A to su upravo i venčanja, zar ne? Već uveliko poznati po svom autentičnom obliku uživanja u vinu i prirodi- ovog puta, vaše venčanje bi moglo da dobije ekstenziju u formi art piknika. (ZAŠTO DA NE?) A kad se boce otvore, prelepa vinska priča u ataru divnih ,,baščica“, koja je potekla od jedinstvenog zasada malvazije, učiniće niske uspomena nepreglednim.

Tekst: N.Vujović

Fotografije: Vlasništvo Verkat vinarija, @pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *