Dobra hrana Lalicina kuhinja

Topla čokolada s kajenskom paprikom

Hleb-i-lale2

Za dve šolje:

500 ml mleka (250 ml kokosovog, 250 ml ovsenog)
3 kašike kakaoa
2-3 kašike kokosovog šećera (po ukusu)
pola kašičice cimeta
pola kašičice ekstrakta vanile
pola kašičice kajenske paprike (ili aleve paprike)
prstohvat soli
listići kokosa
2 kašike kokosovog mleka

 

 

 

Pomešajte oba mleka i odvojte deo sa strane. Drugi deo stavite da se greje. U činijici pomešajte kakao, cimet, kajensku papriku, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte mešavinu mleka koju ste ostavili sa strane. Umutite dobro tako da nema grudvica i sipajte u šerpicu s mlekom koje se greje. Izmešajte i pustite da provri. Vrelu toplu čokoladu sipajte u šolje, dodajte po kašiku kokosovog mleka i listiće kokosa. Poslužite odmah.

Za još zanimljivih recepata posetite sajt naše blogerke Nevene Zelunke Cvijetić Hleb&Lale na sledećem linku:
http://www.hlebilale.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *