Gde ići? Gradski vodič

Poziv na debatu: Liderstvo u kulturi danas

Pitanje uloge kulture i liderstva u kulturi u današnjem društvu su blisko povezane sa umetničkim inovacijama, slobodom izražavanja kao i korišćenjem kulture za preispitivanje aktuelnih društvenih i političkih pojava.

U ponedeljak 8. februara od 17 – 19 časova u Kulturnom centru GRAD u ulici Braće Krsmanović 4, održaće se debata pod nazivom Liderstvo u kulturi danas: pogledi, osobenosti, izazovi i potrebe. 

Tokom ovog razgovora, organizatori žele da se čuju pogledi, mišljenja i stavovi koje profesionalci u domenu kulture imaju kada se govori o liderima i liderstvu. Takođe, diskutovaće se o izazovima sa kojima se lideri u kulturi susreću sa ciljem da svi steknemo konstruktivne uvide u potrebe i mogućnosti za profesionalni razvoj u ovom polju.

U razgovoru će učestvovati: Tatjana Cvetićanin, kustoskinja Narodnog muzeja u Beogradu i predsednica Odbora Balkanske muzejske mreže u Beogradu; Dea Vidović iz hrvatske fondacije Kulturanova; Karin Dalborg, menadžerka organizacije Natverkstan iz Geteborga; Karen Knajt, nezavisni stručnjak za nasleđe i jedna od osnivača Clore Leadership programa u Velikoj Britaniji. Moderatorka je Višnja Kisić, jedna od osnivača i menadžerka za razvoj Kreativnog mentorstva.

index

Uvodna izlaganja iz ličnih perspektiva i profesionalnih iskustava ponudiće alumniji i saradnici Kreativnog mentorstva i Balkanske muzejske mreže: Goran Tomka- predavač na UNESCO Katedri za kulturni menadžment, Maja Lalić- kreativna direktorka Miksera, Nana Radenković- Creative Hub menadžerka u dizajn inkubatoru Nova Iskra, Mia David- predavač na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Katarina Živanović- koordinatorka za međunarodnu saradnju i projekte Muzeja istorije Jugoslavije, Olga Svoboda- direktorka GI Group HR Solutions.

Ovaj program se realizuje u partnerstvu Kreativnog mentorstva, Balkanske muzejske mreže i organizacije Natverkstan iz Švedske a uz podršku Švedskog instituta.

Po završetku debate zvanično će biti otvoren konkurs za treću generaciju učesnika programa “Kreativno mentorstvo” koji traje do kraja februara, a svi zainteresovani moći će da uživaju u Delikatesnom ponedeljku sa Kreativnim mentorstvom. Više informacija na sajtu: www.kreativnomentorstvo.com ili pišite organizatorima na info@kreativnomentorstvo.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *