Biznis & Finansije

Stella Karl Ćosić: Ljudi koji su otvoreni za novo nemaju rok trajanja

stelaKada postoji unutrašnji žar, onda je svaka životna lekcija jeftina, a biti lider pitanje stava i svesne odluke da se „ostavi srce na terenu”. Stella Karl Ćosić je executive coach i leadership trener, žena koja se posle 20 godina rada u privredi i uspešnog vođenja velikih poslovnih sistema opredelila da živi svoju strast razvijajući ljude kroz svoje udruženje Motivtim.

U Vašoj biografiji piše da vam je životna misija motivisati druge… a kako vi sebe
motivišete?
Zanimljivo pitanje. Pravo u centar! U stvari, ja inspirišem druge da pronađu ličnu motivaciju, da raspale svoj unutrašnji plamen. Postoje stvari koje nas inspirišu spolja, ali su one kratkog daha ako nisu u saglasnosti s našom unutrašnjom motivacijom. Ona prava žar-motivacija je nešto što je u nama i svako treba da je pronađe. Način da se konstantno samomotivišemo jeste da postanemo svesni svojih vrednosti i da živimo u skladu s njima. Kada znamo ŠTA nam je važno i kada smo potpuno svesni ZAŠTO nam je to važno, mnogo lakše pokrećemo unutrašnju motivaciju i pronalazimo način KAKO da ostvarimo to što nam je važno.

stella

Najskuplje plaćena lekcija iz biznisa…
Verujte mi, sve su bile jeftine. Iz ove perspektive (zrelosti i šire slike što vam donosi iskustvo)
smatram da je svaka lekcija bila tu za mene zato što mi je bila potrebna. Da mogu, vratila bih se u prošlost da lično zahvalim svim ljudima, posebno onima koji su mi pravili probleme. Da toga nije bilo, ne bih bila ovde gde sam sada.
Šta su vam donele promene posla, poslovnog okruženja i da li postoje pravila za upravljanje
promenama?
Promene su izazov da izađete iz zone komfora i tako „rastete”. Imala sam tu sreću da su svaka sledeća pozicija i kompanija bile izazovnije od prethodne i da su zahtevale da mnogo učim i usvajam nova znanja. Promene radnih mesta donele su mi i puno novih prijatelja i saradnika i oplemenile su me na svaki način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *