Beauty

7 saveta za blistavo telo

Letnji period, kao i uvek, zahteva vitku liniju i negovano telo. Ali kako pored svih slatkiša početi sa dijetom? Da li vam je poznata rečenica: „Od ponedeljka krećem sa vežbama“? A onda je prošlo mnogo takvih dana i došao je trenutak da svoje izvajano telo sa ponosom prošetamo peščanim plažama.  Koža je najveći organ koji itekako vapi za brigom i adekvatnom negom, zato vam otkrivamo savete koji će ovog leta vašem telu pomoći da zablista u punom sjaju.

photo: www.cantinhodairina.com
  • Snažni sunčevi zraci oštećuju kožu i utiču na njeno starenje, zato izbegavajte sunce. Pored izbegavanja izlaganja suncu u periodu od 11 h do 17 h svakako treba koristiti i zaštitu sa visokim UV faktorom. Jaki sunčevi zraci dovode do gubitka elastičnosti kože i njenog starenja usled čega dolazi do gubitka čvrstoće kože.
photo: www.zdravljedugzivot.com
  • Nagli gubitak kilograma posebno u kratkom vremenskom periodu dovodi do opuštanja kože tela, zato je jako bitno da mršavite zdravo. Nezdrave dijete mogu dovesti do sreće kada na vagi ugledate manju kilažu, ali osmeh vrlo brzo prolazi kada u ogledalu spazite svoje opušteno telo. Gubitak od 4 – 5 kg je normalan za period od mesec dana. Sve preko je opasnost po organizam i zdravlje.
photo: www.westmemorialcitydental.com
  • Dokazano je da duvanski dim dovodi do starenja kože i samim tim do njene opuštenosti. Zato ostavite cigarete, ma koliko to teško izgledao na prvi pogled. Istraživanja su pokazala da osobe koje su aktivni pušači ili borave u prostorijama sa duvanskim dimom imaju opušteniju kožu lica i tela.
photo: www.sveosmevu.com
  • Dovoljna količina vode pomoći će u hidrataciji kože. Činiće je elastičnijom i samim tim umanjiti stvaranje viška kože. Istraživanja kažu da je potrebno unositi 0.3 dl po 1 kg telesne težine. Stoga, odredite svoju meru i neka vam u staklenoj bočici uvek bude pri ruci. Izbegavajte da koristite plastične, nezdrave ambalaže. Staklo je svakako zdraviji izbor.
photo: www.naturalhealingnews.com
  • Isplanirajte svoje vreme tako da 2 – 3 puta sedmično imate svoj trening ritual. Ono čime ćete se baviti ostavljamo vama na izbor. Svakako bilo koja aktivnost pomoći će u suzbijanju celulita i učvrčćivanju tela. Vijača, bazen, brzi hod ili pak teretana su samo vaš izbor koji će doprineti očuvanju zdravlja.
photo: www.laseranddentalimplants.com
  • Proteini pomažu pri stvaranju mišića, a ujedno tope masne naslage. Zato konzumirajte proteine. Kombinacija proteina i ugljenih hidrata za vreme doručka idealna je da vam pruži izvor energije potreban za dnevne aktivnosti. A onda… Zaboravite na ugljene hidrate tokom dana. Proteinski ručak i večera su najbolji izbor jer sadrže kolagen koji pomaže pri učvršćivanju kože.
photo: www.tempudada.com
  • Bilo kao posledica mršavljenja, trudnoće ili starenja kože, takođe zahteva posebnu negu. Odaberite prirodno učvršćivanje za kožu tela. Naš izbor ovoga puta kao spas u zadnji čas je snažna i hranljiva NUXE Body Učvršćujuća krema za telo. Ekstrakt brazilske mimoze i polisaharidi zobi pružaju trenutan lifting efekt, dok ekstrakti raži i afričke kigelije deluju dubinski, jačajući strukturu kože. Jasmin i vitamin E štite kožu od pojave vidljivih znakova starenja.

Body2015_MeltingFirmingCream_Open_flower

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *