Gde ići? Gradski vodič

Atlantic Grupa pomera granice uz pomoć umetnosti

Atlantic Grupa se pobrinula da najveći filmski festival u ovom delu Evrope – SARAJEVO FILM FESTIVAL izađe iz okvira svog grada i sinoć se održi i u Beogradu, Rijeci, Novom Sadu i Ljubljani na radost svih ljubitelja kreativnosti i dobrog filma!

Sinoć, 17. avgusta u 21:15h na Sarajevskom filmskom festivalu prikazan je jedan od najzanimljivijih filmova iz ovogodišnje selekcije, koji slavi kreativnost i muziku kao univerzalni jezik koji ne poznaje granice: Muzika stranaca: Yo-Yo Ma i Silk Road ansambl. Istovremeno zahvaljući Atlantic Grupi ova jedinstvena filmska priča i atmosfera najvećeg filmskog festivala prenešene su strimingom i simultanim projekcijama u gradove regije.

STE_4135

Svi posetioci letnje pozornice na Topčideru, Topnight sinoć su mogli da se putem nove tehnologije i socijalnih mreža čekiraju kao da se nalaze na Sarajevo film festivalu i podele svoje emocije o filmu koji slavi različitosti i nove ideje koje nastaju kada se različitosti sretnu.

STE_3954

Publiku je pred početak projekcije pozdravio poznati sarajevski glumac Enis Bešlagić koji nije krio zadovoljstvo zbog organizacije zajedničke regionalne filmske večeri ističići još jednom da “smo svi mi iz istog filma”. Svi smo deo neke price -nekog sveta, nekog filma. Nismo sami, naš život i sve njegove male nijanse deo su neke veće priče koja se stapa u jedan veliki zemaljski film.

STE_4018

Topčiderska noć i kameni amfiteatar bili su najbolje emotivno festivalsko mesto koje garantuje da prošlost prati budućnosti. Da nove tehnologije podsećaju da nam ništa nije daleko, ni Ljubljana ni Rijeka ni Sarajevo ni Novi Sad. Tako je put svile postao i put koji prijatelji zajednički prolaze i sve je bilo slično pogovo emocija. Film: „The Music of Strangers: Yo-Yo Ma i Silk Road Ensemble“, oskarovca Morgana Neville-a probudio je najrazličitije utiske koje su posetioci medju kojima su bili i Branislav Lečić sa Ninom Radulović Lečić, Ivan Bekijarev sa suprugom, Ivan Stanković, mlade glumice Tamara Aleksić, Maja Šipovac, blogeri Iva Čuljak i Ničim izazvan…u dobroj atmosferi podelili na after partiju nakon projekcije.

STE_4278

STE_3883

Ova kreativna, još jedna u nizu, akcija Atlantic Grupe nastala je sa željom da ideje pomere granice i povežu nas u iskrenim i dobrim emocijama!

Foto: Arhiva Atlantic Grupa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *