Zdrave priče Zdravo telo

SKIN NAILS AND HAIR

Koža, kosa i nokti ogledalo su dobrog zdravlja i opšteg stanja organizma. Brojna istraživanja ukazuju na povezanost pravilne ishrane i lepog izgleda kože. Promene na koži u vidu iritacija, crvenila i oštećenja ukazuju na to da sa vašom ishranom nešto nije u redu. Koža je pokazatelj kako onoga šta jedemo, tako i onoga šta ne jedemo. Vitamini su neophodni za dobru zaštitu kože, njeno obnavljanje i regeneraciju , ali i za elastičnost, svežinu i zdravlje kože. Osim vitamina, koži su za zdravlje potrebni minerali i elementi u tragovima – cink, sumpor i selen koji podižu imunitet kože i sprečavaju njeno starenje i propadanje ćelija.

uk_skin_nails_hair_60_tablets_1735_pic-aha
Nokti imaju zaštitnu ulogu. Štite vrhove prstiju od udaraca i pritisaka. Njihov oblik, veličina i debljina zavise od građe i oblika vrha prsta. Zdravi nokti su ružičasti i sjajni, nisu mat, a njihov gornji deo je beo ili bledoružičast. Promene teksture, oblika i boje nokta ukazuju na mnogobrojne poremećaje organizma. Često nam promene na noktima ukazuju ne samo na lošu i neodgovarajuću ishranu, već i na nedostatak vitalnih elemenata. Na primer – nedostatak vitamina A i vitamina B grupe dovode do pucanja i slabljenja noktiju, a pojava zadebljanja i vertikalnih brazdi ukazuje na nedostatak grožđa.
Brojni spoljašnji faktori mogu oštetiti kosu, poput zagađene okoline, promene godišnjih doba, sušenja fenom, korišćenja agresivnih proizvoda za oblikovanje kose i sl. Loše stanje kose može biti „alarm“ za preveliko fizičko i mentalno opterećenje i pojavu stresa. Isto tako oštećenje i opadanje kose može biti uzrokovano uzimanjem lekova, bakterijskim infekcijama, gljivičnim bolestima i hormonskim poremećajima.

REZULTATI SKIN, NAILS AND HAIR FORMULACIJE:

Reč je o izbalansiranoj formulaciji koja omogućava ishranu, pruža potporu zdravlju i čini kožu, kosu i nokte zdravijim, lepšim i svežijim.
Glavni aktivni principi SKIN, NAILS AND HAIR formulacije predstavljaju sumpor, cink i vitamin C koji su važni hranljivi sastojci za izgradnju kolagena i keratina. Pored toga, sadrži i bakar koji je neophodan za stvaranje melanina – kožnog pigmenta i sprečava pojavu sede kose. Aminokiseline prolin i lizin doprinose boljoj sintezi kolagena i vezivnog tkiva.

Autor teksta: mr ph Tatjana Peralović

solgar-logo-na-kraju-texta

Salvus International d.o.o.
info@solgar.rs
Mob: 00381 (0) 60 0774 491
http://www.solgar.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *