Gde ići? Gradski vodič

Zavirite u kuhinju kulinarskog olimpijca

Terminal Gastro bar u evropskom vrhu

 

Na ovogodišnjoj kulinarskoj olimpijadi 24-oj po redu, u Nemačkom gradu Erfurtu, mladi kuvari iz Junior Chefs Club-a, u kategoriji regionalnih timova, predvodjeni Aleksandrom Ilićem i Nikolom Biševcom, osvojili su bronzanu medalju i Srbiji doneli prvo odličje u istoriji kulinarskih olimpijskih igara.

li20150202__3a_0648_03_final_13

Tim Aleksandra Ilića, glavnog kuvara Terminala- gastro bara koji je smešten u srcu opstine Vračar, dokazao je da Srbija ima izuzetno talentovane kulinarske majstore, koji beleže vrhunske rezultate na međunarodnoj gastronomskoj sceni.

4da

Moderan a ušuškan i prijatan ambijent Terminal Gastro bara pruža osećaj vračarske dnevne sobe sa najlepšim pogledom na Hram Svetog Save u kome se okuplja društvo da popije najbolju kafu i uživa u domaćim upravo za vas pravljenim kolačima u poslastičarnici koja se nalazi u sklopu samog restorana.

li20150204__3a_1886_03_final_14

Ali Terminal krije ozbiljnu gastronomsku ponudu sa kojom su upoznati beogradski gurmani jer iza ležernog bara radi tim od 25 vrhunskih kulinara koji stvaraju prave gastro čarolije za probirljiva nepca kombinujući moderne i tradicionalne ukuse, uz miris domaćih pasti i testa iz vlastite pekare , a tu je i sushi bar za brz a zdrav i uvek ukusan obrok pulsirajućeg poslovnog okruženja.

5da

Za Aha magazin glavni kuvar Terminal Gastro bara Aleksandar Ilić otkriva recept jednog od najpopularnijih jela koje možete degustirati u Terminal Gastro baru.

Piletina kapreze – za 4 osobe:

800gr pilećeg filea
400gr mocarele
400gr paradajza
aćeto krema
masl, ulje
so
svež bosiljak

Pileći file iseći na manje medaljone i opeći na grilu. Iseći mocarelu i paradajz na kolutove.
Na pleh, naizmenično slagati piletinu, mocarelu i paradajz. Zapeći u rerni na 180c 7min. Preko posuti kremu od aćeta, maslinovo ulje, so i sveže listiće bosiljka.

www.terminalgastrobar.rs

Foto arhiva – Terminal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *