Egzotična putovanja Gde ići? Gradski vodič

Tursko gostoprimstvo na Sajmu turizma

Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske učestvovala je na 39. Sajmu turizma koji se održao od 23. do 26. februara 2017. godine, u Hali 3 Beogradskog sajma.

 Djevrek

U prijatnoj atmosferi i prelepom ambijentu, posetioci su mogli da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. Po prvi put na štandu Turske predstavljena je umetnost crtanja na pesku, kao i popularna i dobro poznata umetnost kaligrafije.

IMG_4867Glavna i odgovorna urednica Aha magazina, Anita Lazić Todorović sa ambasadorom Turske, Tanžu Bilgićem i Ninom Radulović Lečić

U četvrtak, 23.02. dečiji hor „Čarolija“ pod rukovodstvom Leontine Vukomanović izveo je himne Republike Turske i Srbije i nekoliko pesama na srpskom i turskom jeziku. Svečanom otvaranju štanda prisustvovali su visoki zaničnici Republike Srbije i Turske, potpredsednik vlade i ministar telekomunikacija, trgovine i turizma, Rasim Ljajić, Njegova ekselencija ambasador Republike Turske u Srbiji, g. Tanžu Bilgić, zamenik generalnog direktora za promociju Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske, g. Džengiz Ajdin i direktor Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Srbiji, gđa Derja Bahadir.

Potpredsedniku vlade, Rasimu Ljajiću ovom prilikom uručen je i poklon, njegovo ime i prezime ispisano kaligrafskim rukopisom, specijalno pripremljen od strane turskog umetnika, Oguza Kiziklija.

Svi posetioci sajma mogli su da osete duh Turske, uživajući u pravoj turskoj kafi, čaju, nezaobilaznim tradicionalnim  baklavama i ukusu pravog turskog đevreka – simita.

U subotu, 25.02. posetioci su imali priliku da se druže sa popularnim ličnostima, kao što su naš proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen sa suprugom, popularnom pevačicom Anom Kokić, Leontinom Vukomanović i Ninom Radulović, i učestvuju u velikoj nagradnoj igri. Glavna nagrada bila je sedmodnevni all inclusive aranžman za dve osobe u hotelu sa 5 zvezdica, u popularnom turskom letovalištu Kemer, sa avio-kartama koje je dodelio Turkish Airlines.

IMG_9207

Na štandu Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske mogle su se dobiti i brojne informacije o vodećim destinacijama za odmor u Turskoj koje obećavaju nezaboravno letovanje.

Rasim Ljajic, Džengiz AjdinLeontina, Derija Bahadir, Rasim LJajic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *