Beauty Fashion & Beauty

Prolećna nega kože

U zimskim mesecima lice je najviše izloženo snažnom uticaju nepovoljnih klimatskih uslova tako da koža lako gubi jedrinu i elastičnost. Regeneracija se ne odvija brzinom kao u
toplijim vremenskim prilikama i zato je koža tada suva, gruba i sklona perutanju. Sa dolaskom proleća i velikim oscilacijama u temperaturi, ona doživljava svojevrsni stres i u ovom periodu je jako osetljiva. Stoga joj treba omogućiti dodatnu negu, ishranu i hidrataciju kako bi se ponovo uspostavio unutrašnji balans. Da bismo se oslobodili umornog izgleda i neujednačenog tena, preporučuje se lagani površinski piling na bazi voćnih kiselina koji uklanja izumrle ćelije bez iritacije i agresivnog ljušćenja. Zahvaljujući specifičnom sastavu, posebno dodacima kao što je kodžik kiselina, hemijski piling efikasno ujednačava ten i izbeljuje hiperpigmentacije sprečavajući pojavu novih. Salicilna kiselina ima sposobnost da predupredi nastanak akni koje su sa toplijim danima i te kako prisutne, pa je prevencija u ovom periodu veoma važna. To se odnosi i na pojavu fleka i pega i u tu svrhu krema sa visokim zaštitinim faktorom treba da bude prioritet i prvi korak u zaštiti kože budući da su UV zraci značajni uzročnici koji dovode do starenja.

proleće

Kako bismo kožu adekvatno pripremili za drugačije vremenske uslove, treba da joj obezbedimo vitamine, minerale, anitioksidanse i hijaluronsku kiselinu. To je moguće izvesti sa mezoterapijom kojom se koži vraćaju tonus, svežina i sjaj. Primenom mezoterapijskih koktela uklanjaju se tragovi stresa i umora, uspostavlja unutrašnja ravnoteža i popravlja opšte stanje organizma. Prednost tretmana prvenstveno se ogleda u činjenici da je resorpcija aktivnih supstanci potpuna, što je neizvodljivo sa hranljivim materijama iz krema za svakodnevnu negu. Zato je preporuka da se koža pravilno ishrani i rehidrira i samim tim na odgovarajući način pripremi sa sunčane dane koji dolaze.

Tekst: Dr Nenad Stanković, Estera centar

Foto: Vesna Lavrnja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *