Gde ići? Gradski vodič Naš izbor

Molijerovi dani

Počasni gosti naših Molijerovih dana, od 15. do 19. maja, biće ove godine pet autora koji dolaze iz Francuske, predstavnici jedne nove generacije, koji kroz svoje romane govore o našim identitetima u pokretu : identitetima razapetim između različitih nacionalnosti i pripadnosti, identiteta naših popravljenih tela, imaginarnih prostora u čijim okvirima sebe gradimo, rastemo, preispitujemo se.

Ovogodišnji Molijerovi dani u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Subotici biće takođe i deo Gran Tur-a 2017, Putovanja u Frankofoniju, čiji je cilj da prikaže i ilustruje bogatstvo, raznovrsnost i vitalnost frankofonije u kulturi, okupljajući pod jednom jedinstvenom oznakom stotinu velikih dešavanja odabranih na pet kontinenata.

Radujemo se što se Srbija, zahvaljujući podršci svih naših institucionalnih i vaninstitucionalnih partnera saradnje, našla na svetskoj mapi Frankofonije u pokretu.

Novi identiteti u srpskom filmu takođe bi trebalo da se nađu na počasnom mestu tokom Kanskog festivala, zahvaljujući Udruženju nezavisnog filma i distribucije (ACID), koje od 19. do 21. maja 2017. godine priprema fokus na savremeni srpski film, u kontinuitetu sa Francusko-srpskim filmskim susretima.

molijerovi dani_mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *