Gde ići? Gradski vodič Muzika Umetnost

” Ženski orkestar za sve prilike! “

Krajem maja beogradska publika će premijerno moći da vidi “Ženski orkestar za sve prilike” koji predstavlja novo čitanje čuvenog francuskog komada Žana Anuja, u adaptaciji i režiji mlade i nagradjivane rediteljke Marije Lipkovski.

Ovaj izuzetan tekst sa puno humora govori o pitanju i položaju žena danas, iz najrazličitijih uglova: žene majke, žene ljubavnice, zaljubljene žene, prevarene žene, a pre svega žene umetnice.

Uz veoma duhovit a životno istinit i otrežnjujući humor Žana Anuja koji nikada nije plitak već lekovit, prepliće se muzika Nikole Dragovića i Irene Popović Dragović, koji su napisali i originalne songove koji celu predstavu čine maštovitom, razigranom i dinamičnom.

Mlade i talentovane glumice koje nose novu energiju na sceni: Barbara Petrović, Draginja Mileusnić i Anđelka Simović predvođene su našom poznatom dramskom umetnicom Snežanom Savić u ulozi šefice orkestra, gospodje Ortanž a jedini muški član ekipe Aleksandar Jovanović tumači lik pijaniste.

Scenski atraktivne, ženstvene kostime potpisuje modna kreatorka Danijela Grujić.

Premijera predstave zakazana je za 30. maj a prva repriza dan kasnije 31. maja u Domu Omladine (Sala Amerikana).

Poster-Zenski-orkestar-50x70-preview

“ Ova predstava nastala je iz zajedničke potrebe da na iskren i dobronameran način progovorimo o problemima žensko-muških odnosa u savremenom svetu, ali i onim problemima koji se ne menjaju već vekovima. Humoristički otklon u kombinaciji sa odličnom igrom glumaca, modernom muzikom i sjajno dizajniranim kostimom doprinosi tome da predstava bude neopterećena suvišnom patetikom i da lako komunicira sa najširom publikom. Pored toga, naša želja je i da nezavisnoj pozorišnoj produkciji vratimo duh, dostojanstvo i umetnički kvalitet i na taj način doprinesemo poboljšanju krvne slike naše kulture”. – izjavila je povodom premijere rediteljka predstave Marija Lipkovski.

Makeup: Nevena Ristivojević i Natalija Dakić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *